Görme Engelliler Sarı Bantlar Sayesinde Daha Güvende - Son Dakika
Yerel

Görme Engelliler Sarı Bantlar Sayesinde Daha Güvende

Görme Engelliler Sarı Bantlar Sayesinde Daha Güvende

Sağlık Bakanlığı'nın engellilere yönelik yasal düzenlemeler kapsamında görme engellilerin daha rahat ve güvenli hareket etmeleri için yürürlüğe koyduğu uygulamayla Ağrı'da ilk defa Ağız ve Diş S...

19.10.2013 11:27

FATMA GÜVEN - Sağlık Bakanlığı'nın engellilere yönelik yasal düzenlemeler kapsamında kamu kurumlarında görme engellilerin daha rahat ve güvenli hareket etmeleri için yürürlüğe koyduğu uygulamayla Ağrı'da ilk defa Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde uygulanan yürüme yolu sayesinde görme engelliler artık daha rahat ve güvenli yürüyebiliyor.

Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'ne gelen görme engelliler, sarı bantlar sayesinde, gidecekleri yeri rahat bir şekilde buluyor ve tek başlarına kimseden yardım almadan işlerini halledebiliyor.

Doğuştan görme engelli olan Mustafa Bayram (34), AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önce yakınlarının ve hastane personellerinin yardımıyla geldiği hastaneye artık tek başına geldiğini ifade ederek, böyle bir uygulamadan son derece memnun kaldıklarını ve bu uygulamanın Ağrı'daki diğer kamu kurumlarında da uygulanmasını istediklerini söyledi.

"Bu uygulama benim gibi görme engelliler için bir ışık oldu"

Bayram, bir görme engelli olarak birçok sıkıntı ile karşılaştığını, bu sıkıntıların başında engelsizce yürümek geldiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Ben dünya yüzünü, dünyanın güzelliklerini hiç görmedim. Biz engellilerin başkasına bağımlı kalmadan kendi başımıza yürümemiz, ayağa kalkmamız ve diğer ihtiyaçlarımızı karşılamamız bizim için büyük bir gururdur. Çünkü hiç kimse başkasına bağımlı yaşamayı istemez. Ağrı'da ilk defa böyle bir uygulama ile karşılaştım. Artık hastaneye geldiğimde kendi başıma yürüyüp polikliniğe kadar gidebiliyorum. Bu bizim için çok güzel bir uygulama. Bu uygulama benim gibi görme engelliler için bir ışık oldu. Demek ki bizi de düşünen birileri varmış."

Eskiden hastaneye geldiğinde çok sıkıntı yaşadığını, hangi yöne gideceğini bilemediğini anlatan Bayram, "Başkalarından yardım istiyordum, çünkü her an takılıp düşme korkusuyla yaşıyoruz ama şimdi hastanenin içine döşenen bu sarı bantlar sayesinde artık daha güvende hissediyorum kendimi. Tek başıma yürüyerek geliyorum polikliniğe, lavaboya... Bizim için yapılan bu uygulamalar sayesinde engelli olduğumuzu unutuyoruz çoğu zaman. Bizi düşünerek bu uygulamayı Ağrı'da başlatanlara tüm görme engelliler adına çok teşekkür ediyorum."

"Ağrı'da ilk kez diş hastanesinde uygulamaya girdi"

Ağrı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Müdürü Muhammet Habib Temel de Sağlık Bakanlığı'nın engellilere yönelik yasal düzenlemeler çerçevesinde hastanelerinde bakanlığın da desteğiyle görme engelliler için yürüme yolu yaptıklarını ifade ederek, bu uygulamadan engelli ve yakınlarının çok memnun kaldıklarını vurguladı.

Bir hafta içinde hastanede bulunan hem engelliler polikliniğine hem de diğer alanlara görme engellilere rehberlik edecek sarı yürüyüş bantları döşediklerini anlatan Temel, şöyle devam etti:

"Görme engelli vatandaşlarımızın hastanemizde daha rahat hareket edebilmeleri ve birilerine bağımlı kalmadan özgürce yürümelerini sağlamak adına böyle bir uygulamayı hastanemizde başlattık. Ağrı'da kamu kurumları arasında ilk defa hastanemizde bulunuyor böyle bir hizmet. Hasta memnuniyeti bizim için çok önemlidir. Özellikle engelli bireylerin hayatlarını bir nebze de olsa kolaylaştırmak ve onlara var olan imkanlar dahilinde hak ettikleri hizmeti sunmak bizim önceliğimizdir. Bu hizmet Ağrılı engelli vatandaşlarımız için çok önemli bir hizmet oldu. Bu uygulama özellikle refakatsız gelen engelli bireylerimiz için büyük bir kolaylık oldu." - Ağrı

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Görme Engelliler Sarı Bantlar Sayesinde Daha Güvende - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement