Gümüşhane Belediye Meclisi Toplandı - Son Dakika
Yerel

Gümüşhane Belediye Meclisi Toplandı

Gümüşhane Belediye Meclisi Toplandı

Gümüşhane Belediye Meclisinin nisan ayı toplantıları devam ediyor.

09.04.2014 18:14  Güncelleme: 18:27

Gümüşhane Belediye Meclisi Nisan ayı toplantıları devam ediyor.

Belediye Başkanı Ercan Çimen başkanlığında Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıda, İmar Komisyonu, Plan ve Bütçe Komisyonu, Kültür, Turizm ve Ulaştırma Komisyonu ile Yardım Komisyonu üye seçimleri gündem maddeleri görüşüldü.

Toplantının açılışında konuşan Çimen, komisyonların 5 kişiden oluşacağını ve üyelerin 4 AK Parti'den 1'de MHP'den olacağını belirtti.

Çimen'in açıklamalarının ardından söz alan MHP Grup Başkanvekili Vedat Soner Başer, haklarının gasp edildiğini savunarak, "Neye göre 4'e 1 yapılacak. Şimdi 3'e 2 yapalım. Yine Mahalli İdareler Genel Müdürlüğüne bildirilsin. Eğer yanlışlık varsa 4'e 1 olur. Şuanda yaptığımız gayri yasal bir olaydır. Biz buna katılmıyoruz. Bu şekilde oluşturulmasının imkanı yok" diye konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından komisyonlara üye seçimine geçildi.

AK Parti Grup Başkanvekili Metin Şeker, İmar Komisyonu için AK Parti Belediye Meclisi üyeleri Cengiz Atalay, Osman Yılmaz, Mehmet Ceylan ve Metin Şeker'i aday gösterdiklerini belirtti.

Başer, komisyonlara aday göstermediklerini belirterek, "Milletin bir kısmının hak gasbı olmuştur. Hak gasbı olan bir komisyona üye göstermemizi bizden beklemeyin" dedi.

Şeker, bunun üzerine AK Parti üyelerinin yanı sıra MHP Belediye Meclis Üyesi Şükrü İlhan'ı aday gösterdiklerini belirtti.

Yapılan oylamada İmar Komisyonuna söz konusu üyeler, oy çokluğuyla seçildi.

Plan ve Bütçe Komisyonu, İmar Komisyonu, Kültür, Turizm ve Ulaştırma Komisyonu ile Yardım Komisyonu üyelikleri için de oylama yapıldı. - Gümüşhane

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gümüşhane Belediye Meclisi Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement