Gürcistan'ın Acaristan Özerk Cumhuriyeti'nden Rize Üniversitesi'ne Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Gürcistan'ın Acaristan Özerk Cumhuriyeti'nden Rize Üniversitesi'ne Ziyaret

Gürcistan\'ın Acaristan Özerk Cumhuriyeti\'nden Rize Üniversitesi\'ne Ziyaret

Acaristan Özerk Cumhuriyeti'nden bir grup akademisyen Rize Üniversitesi'ni ziyaret etti.

15.01.2012 18:13

Acaristan Özerk Cumhuriyeti'nden bir grup akademisyen Rize Üniversitesi'ni ziyaret etti.

Rize Üniversitesi (RÜ) Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz'ı makamında ziyaret eden Acaristan heyeti ile yapılan görüşmelerde sosyal, kültürel, sportif, folklor ve eğitim alanında işbirliği yapma ve ikili ilişkileri geliştirme kararı alındı. Bu bağlamda öğrenci değişimi, karşılıklı öğrenci staj imkanları, ortak yüksek lisans ve doktora programı çalışmaları, Türkçe ve Gürcü Dili'nin öğretilmesi ve TÖMER türü bir yapılanma için hazırlık yapılması, RÜ'de Gürcü Dili ve Edebiyatı Bölümü açılması konularında çalışma yapılması kararı alındı.

Acaristan heyeti, Rize Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz ve RÜ heyetini Acarya Özerk Cumhuriyeti'ne davet etti. Rize Üniversitesi Rektörü ve beraberindeki heyetinin 2012 yılı Şubat Ayında Acaristan'ı ziyaret etmesi kararlaştırıldı.

Ziyarette RÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Yerebakan, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Kemal Tavukçu, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ali Bilgin, Karadeniz Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü ve İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nebi Gümüş ve Rektör Özel Kalem Müdürü Mehmet Kalem de hazır bulundu.

Ziyarette Acaristan heyetine RÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz tarafından, üniversiteyi simgeleyen plaket ve çeşitli hediyeler verildi. Acaristan heyeti de beraberinde getirdikleri Acara Özerk Cumhuriyeti ve Batum Şhota Rustaveli Devlet Üniversitesi'ni tanıtıcı kitapçık, broşür ve çeşitli hediyeleri RÜ Rektörü'ne takdim etti. - RİZE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gürcistan'ın Acaristan Özerk Cumhuriyeti'nden Rize Üniversitesi'ne Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement