Hak Sahipleri Bekledikleri Tapularına Kavuştu - Son Dakika
Yerel

Hak Sahipleri Bekledikleri Tapularına Kavuştu

Hak Sahipleri Bekledikleri Tapularına Kavuştu

Tepeören Mahallesi'nde 2.Etap İmar uygulamasını tamamlayan Tuzla Belediyesi, bin 110 arsa malikine düzenlenen programla tapularını dağıttı.

10.10.2012 19:29

Tepeören Mahallesi'nde 2. Etap İmar uygulamasını tamamlayan Tuzla Belediyesi, bin 110 arsa malikine düzenlenen programla tapularını dağıttı. Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, uygulamanın Tuzla'da yapılan en kapsamlı uygulama olduğunu söyledi.

Tuzla Belediyesi'nde başkanlık makamında gerçekleşen tapu dağıtım programına Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla Tapu Sicil Müdürü Murat Yiğit, teknik personeller ile vatandaşlar katıldı. Tuzla'da yapılan en büyük imar uygulaması olan Tepeören 2. Etap İmar uygulaması, 903,288 metrekarelik alanda yapıldı. Konuyla ilgili vatandaşlara bilgi veren Tuzla Belediye Başkanı Yazıcı, yaklaşık 675 yıllık bir geçmişe sahip olan Tepeören'in planların tamamlanmasıyla birlikte artık köy görüntüsünden kurtarılacağını belirtti. İmar çalışmalarının yoğun bir şekilde devam edeceğini belirten Başkan Yazıcı, "Biz 2009 yerel seçimlerinde imar sorununu çözeceğimizi belirttik. E-5 altında Aydınlı Mahallemizde yıllardan beri yaşanan sorunları çözdük. Bugün de Tepeören 2. Etap uygulaması sonucunda tapuların dağıtımına başladık. Tepeören ve Orhanlı bölgelerimizin yıllardır yaşadığı soruna çözüm getirmek için uğraşlarımız devam ediyor. Bu çalışmalarda emeği geçen belediye personellerimize ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Kadir Topbaş'a teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

Programda konuşan Tuzla Tapu Sicil Müdürü Murat Yiğit, belediyenin özverili çalışmalarından dolayı Belediye Başkanı Yazıcı'ya teşekkür ederek, bin 110 adet tapuyu teslim etti. Tapularını Başkan Yazıcı'nın elinden alan vatandaşlar, çalışmanın memnuniyet verici olduğunu, yıllardır sorun halinde beklediğini ifade etti.

Tuzla Belediyesi Emlak İstimlak Müdürlüğü tarafından yapılan uygulama neticesinde dini tesis alanı, ilkokul alanı, 5 adet park alanı, 133 bin metrekare yol alanı, 3 adet sağlık tesisi alanı ile sosyal ve kültürel tesis alanı da kamuya kazandırılmış oldu. Başkan Yazıcı, çalışmayla birlikte mahalledeki altyapı, yol ve ışıklandırma gibi belediye hizmetlerinin daha da hız kazanacağını ifade etti. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hak Sahipleri Bekledikleri Tapularına Kavuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement