Hakkari Hükümet Konağı İnşaatı Durdu - Son Dakika
Yerel

Hakkari Hükümet Konağı İnşaatı Durdu

Hakkari Hükümet Konağı İnşaatı Durdu

Hakkari'nin çehresini değiştirecek ve Osmanlı mimarisinden esinlenerek yapımına başlanan Hükümet Konağı inşaatı, bilinmeyen bir nedenden dolayı durunca çalışan 60 kişi işsiz kaldı.

01.09.2012 11:13  Güncelleme: 11:09

Hakkari'nin çehresini değiştirecek ve Osmanlı mimarisinden esinlenerek yapımına başlanan Hükümet Konağı binası inşaatı, bilinmeyen bir nedenden dolayı durunca çalışan 60 kişi işsiz kaldı.

Sürekli çarpık kentleşme ile gündeme gelen Hakkari çarşı merkezinde, kötü bir görünüm arz eden Bulvar Caddesi üzerindeki eski özel idaresi binaların yıkılmasının ardından aynı yere günümüz şartlarına uygun modern bir hükümet konağı inşaatı çalışmaların 2011 yılında başlanmıştı. 3 bin 500 metrekare üzerinde inşaat edilecek 7 katlı hükümet konağı binasının birinci deprem kuşağına göre inşa edildiği ve 7 milyon 999 bin TL mal edileceği ifade edilmişti. 2014 Yılında hizmete girmesi planlanan hükümet konağı binasının alt katında otopark, diğer katlarında ise valilik ve bazı kurum ve kuruluşların hizmet vermesi düşünülüyordu. Binanın hizmete girmesi halinde güzel görünümü ile Hakkari'ye yeni bir çehre katacağını belirten vatandaşlar ise bu yatırımı memnuniyetle karşıladıklarını ifade etmişlerdi.

İNŞAAT İŞİNDE ÇALIŞAN İŞÇİLERİ MAĞDUR OLDU

İnşaatın neden durduğu konusunda sağlıklı bilgi alınamazken, 60 kişinin istihdam edildiği bina inşaatının yaklaşık 15 günden çalışmaların durdurulduğunu belirten işçiler, işsiz kalmanın üzüntüsü içersinde olduklarını belirttiler. İnşaat çalışmalarının devam etmesi halinde çalışacak işçi sayısının 150 çıkabileceğini belirten işçiler, çalışmaların neden durdurulduğu hakkında ise bilgi sahibi olmadıklarını söylediler. İşçiler, "Bina inşaatını sürdüren Eren İnşaat firması ile bir süreden beridir çalışmaktayız. Yapılan her iş bitiminde firma sahibi iş adamı Abdurrahman Er, teşekkür ve takdir belgeleri ile ödüllendiriliyordu. Bir süre önce Hakkari'nin görünümünü değiştirecek hükümet konağı binasına başlandı. Kısa sürede 7 katlı binanın 3,5 katı tamamlandı. Ancak çalışmalar 15 gün önce aniden durduruldu. Kış aylarının yaklaştığı bugünlerde bizler de işsiz kaldık. Başta valilik olmak üzere firma yetkililerinden işin neden durdurulduğu hakkında bizi de bilgilendirmelerini istiyoruz. Burada mağdur olan bizler olduk. Çünkü ilde fabrika ve çalışacak iş sahaları bulunmuyor. Bizlerler işsiz kaldık" şeklinde konuştular.

İHA muhabirinin telefonla görüştüğü Eren İnşat firması sahibi iş adamı Abdurrahman Er ise, çalışmaların neden durdurulduğu hakkında bilgi vermekten kaçındı.

İHA muhabirinin telefonla görüştüğü Hakkari Vali Yardımcısı Önder Bozkurt ise, çalışmaların durdurulmasında bilgilerinin olmadığını söyledi. Bozkurt, "Çalışmaların durdurulduğunu ilk sizden öğrendim. Neden durdurulduğunu ise bilmiyoruz. İl Özel İdaresi ve ilgili firma müteahhidi ile görüşüp konuyu öğrenmeye çalışacağız. Daha sonra da konu ile ilgili size detaylı bilgiler vereceğim" dedi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği yetkilileri ise, ihaleyi firmaya verdiklerini, ancak çalışmaların neden durdurulduğu konusunda bilgi sahibi olmadıklarını belirttiler. - HAKKARİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hakkari Hükümet Konağı İnşaatı Durdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement