Hayırsever İşadamından Gemlik'e Okul - Son Dakika
Yerel

Hayırsever İşadamından Gemlik'e Okul

Hayırsever İşadamından Gemlik\'e Okul

Bursa Gemlik ilçesine hayırsever işadamı Ali Kütük tarafından okul yaptırılacak.

09.08.2012 18:29

Bursa Gemlik ilçesine hayırsever işadamı Ali Kütük tarafından okul yaptırılacak.

Orhaniye Mahallesi'nde bulunan arsa üzerine Gemlik Belediyesi tarafından hazırlanan özel projeye göre, ortaokul binası Kütük Mermer tarafından yapılacak. Okulun bünyesinde 29 derslikli ve 6 laboratuvar bulunacak. Hayırsever işadamı tarafından yaptırılacak okulun protokolü, Bursa Heykel Valilik binasında düzenlenen törenle imzalandı. Protokol törenine Vali Şahabettin Harput, Gemlik Belediye Başkan Vekili Refik Yılmaz, Kütük Mermer sahibi Ali Kütük ve oğulları, İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, İlçe Kaymakam Vekili Adnan Kayık katıldı. Hafriyat ve altyapı çalışmaları Gemlik Belediyesi tarafından yapılacak okula 'Ali Kütük Ortaokulu' ismi verilecek. İnşa edilecek okulun 2013 yılında hizmete açılması planlanıyor.

Türkiye'nin eğitimde dünya ölçeğinde çok gerilerde olduğunu belirten Harput, "Bunun da hayırseverlerin katkısı ile aşacağız. Ülkenin gelişmesinin iyi yetişmiş gençlerle mümkün oluyor. Devlet imkanlarının yanı sıra, hayırseverlerin de katkısını bunda önemli oluyor. Türkiye'de okula başlama yaşının 60 aya indirilmesinin yeni derslik ihtiyacını da beraberinde getirecek. Bu açığın kapatılmasına hayırseverlere de büyük görevler düşüyor" dedi.

Başarısını düzenli ve disiplinli olmasına borçlu olduğunu belirten Kütük Mermer sahibi Ali Kütük, yaptıracağı okulun Gemlik ve Bursa'ya hayırlı olması temennisinde bulundu. Konuşmaların ardından Gemlik'i yeni bir eğitim yuvasına kavuşturacak protokolün imzaları atıldı. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hayırsever İşadamından Gemlik'e Okul - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement