Hayırsever Salim Yılmaz, Adını Taşıyan Okula Yemekhane de Yaptırdı - Son Dakika
Yerel

Hayırsever Salim Yılmaz, Adını Taşıyan Okula Yemekhane de Yaptırdı

Hayırsever Salim Yılmaz, Adını Taşıyan Okula Yemekhane de Yaptırdı

Mersin'de hayırsever işadamı Salim Yılmaz, daha önce yaptırdığı ve adını taşıyan liseye, öğrencilerin isteği doğrultusunda bir de yemekhane yaptırdı.

12.11.2012 16:33

Mersin'de hayırsever işadamı Salim Yılmaz, daha önce yaptırdığı ve adını taşıyan liseye, öğrencilerin isteği doğrultusunda bir de yemekhane yaptırdı.

Mersin'in merkez Akdeniz ilçesinde bulunan Salim Yılmaz Anadolu Lisesi'nin yemekhane açılışına, 93 yaşındaki Salim Yılmaz'ın yanı sıra Akdeniz Kaymakamı Zeki Arslan, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan da katıldı. Törende lisenin tarihini anlatan Okul Müdürü Ali Çiftçi, 1987 yılında ortaokul olarak 8 derslikli iki katlı ilk binayı yaptıran Salim Yılmaz'ın, öğrencilerin isteği doğrultusunda ikinci binayı da yaptığını söyledi. 1991'de lise olarak yoluna devam eden okulun 2010-2011 yılında da Anadolu Lisesi statüsüne kavuştuğunu belirten Çiftçi, eğitim gönüllüsü Yılmaz'ın 1996'da sosyal faaliyetler için konferans salonu yaptırdığını da kaydetti. Yılmaz'ın 2011 yılında okulda düzenlenen bir programa katıldığını aktaran Çiftçi, "Program sonrası yine öğrencilerimizden Büşra Nur Kuşaksız ve Selin Kanar, Salim Amca'ya 'Salim Dede, biz tam gün okuldayız. Öğle yemeğimizi yiyebilmemiz için bize bir yemekhane yaptırabilir misiniz?' dediklerinde, bu isteği çocuklarıyla konuşacağını söyledi. Sonunda gördüğünüz 350 metrekarelik, aynı anda 200 kişinin yemek yiyebileceği bu kantin ve yemekhanemizi okulumuza kazandırdılar. Öğrenci, öğretmen ve velilerimiz adına Salim Yılmaz amcaya ve ailesine çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Kunduracı çırağı olarak başladığı çalışma hayatında daha sonra kuyumcu çıraklığına başlayarak bugüne kadar geldiklerini belirten hayırsever işadamı Salim Yılmaz da bir ziyaret için geldiği okulda iki kız öğrencinin yanına gelerek yemekhane talebinde bulunduğunu, onları kıramayarak bu yemekhaneyi yaptırdığını dile getirdi. Artık amacına ulaştığını ve bundan da büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Yılmaz "Bu çocukların burada eğitim aldıklarını görmek beni çok mutlu ediyor. Büşra ve Selin kızlarımın istekleri nedeniyle yaptırdığım bu yemekhane benim bir sevap kazanmama daha neden oldu. Artık amacıma ulaştım" diye konuştu.

Salim Yılmaz'ın bu lisenin Anadolu Lisesi olmasını istediğini aktaran İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül ise "Bize bu talebini ilettiği gün kendisine söz verdik. Bu sözümüzü de yerine getirerek 3 yıl önce Salim Yılmaz Lisesi'ni Anadolu Lisesi yaptık. Sağ olsun o gün de okulumuzun klimalarını komple alarak büyük destek oldu. Kendisini çok seviyor ve sayıyoruz. Eğitim gönüllüsü olarak katkılarından dolayı şükranlarımızı sunuyoruz" ifadelerini kullandı.

Akdeniz Kaymakamı Zeki Arslan da bu açılışın içeriği itibariyle çok özel bir anlam taşıdığını vurgulayarak, şunları söyledi: "Salim Amcamızın doğumundan bugüne kadar 93 yıllık yaşamında hayatının her döneminden bizler için çıkarılacak çok dersler var. Okul eğitimi almadığı halde bu eksikliğini zamanla gidermiş, okumanın önemini çok iyi kavramış, çok güzel bir sanat sahibi olmuş bir büyüğümüz. Bugün gerçekleştirdiğimiz tören itibariyle hala çevresine ve gençlere örnek olan bir büyüğümüz. Salim Amcamız kazandığının tümünü kendisine ayırmamış, milleti ve geleceğimiz olan siz öğrencilerle paylaşmayı seçmiş. Sizlerin eğitiminizi yapabilmeniz için okul yaptırmış. Bununla da kalmamış, ihtiyaç oldukça hep yardım elini uzatmış. Salim Amca'nın tek amacı, sanatın, okumanın değerini bilen hayırlı bireyler olarak yetişmenizdir. Salim Yılmaz adı her daim bu okulda ve gönlümüzde yaşayacaktır."

Konuşmaların Kaymakam Arslan tarafından Salim Yılmaz'a bir teşekkür plaketi verildi. Protokol üyeleri daha sonra Salim Yılmaz ile birlikte yemekhanenin açılışını gerçekleştirdi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hayırsever Salim Yılmaz, Adını Taşıyan Okula Yemekhane de Yaptırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement