Hayrabolu'da Atıksu Arıtma Tesislerinin Temeli Atıldı - Son Dakika
Yerel

Hayrabolu'da Atıksu Arıtma Tesislerinin Temeli Atıldı

Hayrabolu\'da Atıksu Arıtma Tesislerinin Temeli Atıldı

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ile Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun Malkara'daki programında Tekirdağ'ın Hayrabolu ilçesinde de 10 tesisin açılışı, 15 tesisin ise temel atma programı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

17.02.2014 14:15

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ile Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun Malkara'daki programında Tekirdağ'ın Hayrabolu ilçesinde de 10 tesisin açılışı, 15 tesisin ise temel atma programı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Hayrabolu'da canlı yayın bağlantısıyla gerçekleştirilen törene Tekirdağ Vali Yardımcısı Mustafa Işık, DSİ Müdür Yardımcısı Halil İbrahim Uzun, Hayrabolu Kaymakamı Tamer Orhan ve Belediye Başkanı Hasan katıldı.

Canlı yayın aracıyla Malkara'daki törene bağlanılarak yapılan temel atma töreninde ilçenin Çıkrıkçı Köyü yolu güzergahında bulunan Atıksu Arıtma tesisine sembolik beton harcı konuldu. Açıklamalarda 30 dönümlük alan üzerine kurulan atık su arıtma tesisinin Hayrabolu'nun kanalizasyonuna ait beş bin 600 metreküplük arıtılmış suyu Ergene Nehrine verileceği bildirildi.

8 bin 800 milyon TL'ye mal olacak tesisin 2045 yılına kadar hizmet vermesinin planlandığı belirtildi. Malkara'da düzenlenen törenle Hayrabolu'nun Çerkezmüsellim, Şalgamlı ve Aydınlar köylerine ait taşkın önleme tesislerinin de temelleri atıldı. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hayrabolu'da Atıksu Arıtma Tesislerinin Temeli Atıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement