"Hedef Engellilerin Tam Katılımı" Projesi Sona Erdi - Son Dakika
Yerel

"Hedef Engellilerin Tam Katılımı" Projesi Sona Erdi

"Hedef Engellilerin Tam Katılımı" Projesi Sona Erdi

Proje çalışmaları kapsamında, devletin sunduğu haklardan yararlanmayan bin 47 engelliye ulaşıldı

13.11.2013 18:28

Bayburt'ta uygulanan, "Hedef Engellilerin Tam Katılımı" projesi çalışmaları kapsamında, devletin sunduğu haklardan yararlanamayan bin 47 engelliye ulaşıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce, Özürlüler Destek Programı (ÖDES) kapsamında yürütülen, "Hedef Engellilerin Tam Katılımı" projesinin kapanış töreni, Şair Zihni Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Törene, Vali Yardımcısı Abdulhamit Karaca, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hayrettin Pala, Halk Sağlığı Müdürü Mehmet Akif Durulmuş ile vatandaşlar katıldı.

Pala, burada yaptığı konuşmada, toplumun her kesimine hizmet sunmak için yeni ve çağdaş hizmet anlayışı taşıyan bir çok modeli hayata geçirdiklerini söyledi.

"Hedef Engellilerin Tam Katılımı" projesinin de bu çalışmaların ürünü olduğunu ifade eden Pala, şunları kaydetti:

"Hedefimiz, ulaşılmadık engelli kalmamasıydı. Bakım ve ihtiyacı giderilmeyen engelli kalmamasını amaçladık. Bunun için de köy köy, mahalle mahalle, hane hane ziyaretler gerçekleştirdik. Proje çerçevesinde engellilere yönelik veri tabanı da oluşturduk. İlimizdeki engellilerin sosyal, demografik ve diğer özelliklerini projeyle tespit etmiş olduk. Yüzde 40 ve üzeri engeli olan vatandaşlarımızı veri tabanına işledik. Çalışmalarımız sonunda bin 47 engelli vatandaşımıza ulaştık. Bunlardan 417'si bakıma muhtaç, 240'ı zihinsel, 160'ı ortopedik, 107'si görme, 65'i işitme ve 58'i diğer engel guruplarında yer alıyor. Proje sayesinde, devletin kendilerine sunduğu haklardan yararlanamayan bin 47 engelliye ulaşmış olduk."

Atilla Kuyruk'un "Engellilerin Eğitim Sorunları" ve Mutlu Adak'ın "Engellilere Yönelik Yapılan Proje Çalışmaları" başlıklı sunumlarının ardından, projeye katkı sunanlara plaket verildi. - Bayburt

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Hedef Engellilerin Tam Katılımı' Projesi Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement