Hititsiad'tan Çorum Tso'ya Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Hititsiad'tan Çorum Tso'ya Ziyaret

Hititsiad\'tan Çorum Tso\'ya Ziyaret

Hitit Sanayici ve İş Adamları Derneği (HİTİTSİAD) Yönetim Kurulu Üyeleri, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti.

10.03.2014 19:03

Hitit Sanayici ve İş Adamları Derneği (HİTİTSİAD) Yönetim Kurulu Üyeleri, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti.

HİTİTSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Benli, iktidarıyla, muhalefetiyle, iş dünyasıyla, çalışanıyla herkesin aynı gemide olduğunu belirterek, iş dünyasının temsilcileri olarak mevcut durumdan rahatsız olduklarını söyledi.

Mevcut çekişmelerden belli bir tarafın kazanmadığını yada yalnızca belli bir tarafın kaybetmediğini, topyekun bütün ülkenin kaybetmekte olduğunu ifade eden Benli, "Bizler, ticaret yapıyoruz. Ekonomik gidişattan olumlu yada olumsuz anlamda doğrudan etkilenen kesim olarak ülkenin içinde bulunduğu durumdan rahatsızlığımızı ifade etmek isterim" dedi.

Dershanelerin kapatılması kararını da değerlendiren Benli, "Dershaneleri kapatılmak yerine, özel okulları teşvik ederek, yatırımını cazip hale getirilerek kapatılmalıdır. Özel okullar bu şekilde teşvik edilirse, dershaneye talep zaten düşer ve kendiliğinden kapanır" şeklinde konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden TSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal da, iş dünyasının önünü görmek istediğini, yatırımların buna göre şekillendirildiğini ifade etti.

Dershanelerin kapatılması konusunda yasaklamak yerine teşvik etme fikrinin mantıklı olduğunu ifade eden Başaranhıncal, "Bir sektörü yasa ile kapatmak, bir çok mağduriyetlere neden olacaktır. Ancak dershaneler yerine düşünülen özel okulların teşvik edilmesi, bu yönde bir arz-talep dengesi kurulması doğru bir yöntem olacaktır" diye konuştu. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hititsiad'tan Çorum Tso'ya Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement