İl Genel Meclisi, Elvanlı'nın İlçe Olması İçin Temenni Kararı Aldı - Son Dakika
Yerel

İl Genel Meclisi, Elvanlı'nın İlçe Olması İçin Temenni Kararı Aldı

İl Genel Meclisi, Elvanlı\'nın İlçe Olması İçin Temenni Kararı Aldı

Mersin İl Genel Meclisi, Kızkalesi'nden sonra Elvanlı, Kargıpınarı ve Tömük birleşerek Elvanlı adıyla ilçe olması konusunda temenni kararı aldı.

06.04.2012 18:33

Mersin İl Genel Meclisi, Kızkalesi'nden sonra Elvanlı, Kargıpınarı ve Tömük birleşerek Elvanlı adıyla ilçe olması konusunda temenni kararı aldı.

Mersin İl Genel Meclisi'nin Nisan ayına ait son birleşimi, Meclis Başkanı Fahrettin Kılınç başkanlığında Tömük Beldesi sahilindeki Enerji Otel'de gerçekleştirildi. Toplantının ana gündem maddesini, Elvanlı, Kargıpınarı ve Tömük beldelerinin birleşerek Elvanlı adıyla ilçe olması talebi oluşturdu.

Toplantıda bir konuşma yapan İl Genel Meclisi Başkanı Kılınç, üç beldenin ilçe olma talebini değerlendirdi. Kılınç, İl Genel Meclisi'nin, taşıdığı toplumsal sorumluluk nedeniyle bu tür toplumsal taleplere ve sosyal meselelere her zaman önem verdiğini, bundan sonra da vermeye devam edeceğini söyledi.

CHP Grup Başkan Vekili Hüseyin Yıldırım da Elvanlı ve çevre beldelerin tarım ve turizm adına Mersin ve ülke ekonomisine birçok katkısı olduğunu belirtti. Yıldırım, üç beldenin Elvanlı İlçesi olması halinde, yaşamın ucuzluğu, kente ulaşımın kolaylığı, son yıllarda artan kültürel hareketliliği gibi avantajları ile bölgenin bir cazibe merkezi olacağını kaydetti.

İlçe talebine destek veren AK Parti Grup Başkan Vekili İbrahim Gül ise Mersin'in gelişmesi için her türlü desteği her zaman verdiklerini, bundan sonra da vereceklerini dile getirerek, üç beldenin birleşip Elvanlı adı altında ilçe olması için tüm şartları zorlayacaklarının altını çizdi. Gül, "Mersin'imizin büyümesini, gelişmesini hep birlikte yaşıyoruz. Bundan kısa bir süre önce Mersin Büyükşehir'e ait merkez ilçeler dahi yoktu. Şimdi 4 merkez ilçeye sahip. Şimdi Büyükşehir Belediye sınırlarının genişletilmesi üzerine çalışılıyor" dedi.

Eski bir belediyeci olarak, belde belediyelerinin yaşadığı tüm sıkıntıları ve şartlarının zorluğunu bildiğini aktaran MHP Grup Başkan Vekili Muharrem Şimşek de "Belde yönetimlerinin kaynakları çok kıt ve imkanları da kısıtlıdır. Buradaki üç belde bir araya gelerek yeni bir statüyü hak ediyorlar. Bu çalışmalarımızın beldelerimizin yüzünü güldürerek bölgeye Elvanlı adında ilçe kazandırmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

Belde yöneticilerin görüşlerinin de dinlendiği toplantıda konuşan Kargıpınarı Belediye Başkanı Kerim Şahin, Elvanlı, Kargıpınarı ve Tömük arasında tarihe en çok tanıklık eden ismin Elvanlı olduğunu vurgulayarak, "Şam vilayetken Elvanlı'nın önemli bir bucağı olduğu bilinmekte. Bugün de Elvanlı ismi beldeleri bütünleştirici bir anlamdadır" ifadelerini kullandı.

Toplantı, diğer gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından sona erdi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İl Genel Meclisi, Elvanlı'nın İlçe Olması İçin Temenni Kararı Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement