İl Genel Meclisi Toplantısı - Son Dakika
Yerel

İl Genel Meclisi Toplantısı

İl Genel Meclisi Toplantısı

30 Mart seçimiyle birlikte görevini tamamlayacak olan Malatya İl Genel Meclisi’nde ilkler yaşanmaya devam ediyor.

05.03.2014 12:31

30 Mart seçimiyle birlikte görevini tamamlayacak olan Malatya İl Genel Meclisi'nde ilkler yaşanmaya devam ediyor. Toplantıda, AK Parti grubunun verdiği isimler değil de AK Parti'den istifa eden meclis üyesinin verdiği isimler kabul edildi.

İl Özel İdaresi Salonu'nda Naci Şavata'nın başkanlığında Mart ayı toplantılarını sürdüren İl Genel Meclisi'nde gündemdeki maddeler görüşüldü. İl Genel Meclisi toplantısında, Pütürge İlçesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na 3 üye seçilmesi talebi görüşüldü.

AK Parti grubu ile AK Parti'den istifa eden Battal Paşahan'ın verdiği isimler oylandı. Yapılan oylamada, AK Parti Grup Başkan Vekili Mehmet Ali Doğan'ın verdiği isimler değil de Paşahan'ın verdiği isimler; Sebahattin Çetinkaya, Murat Korkut ve Ümit Kemal Tatar daha fazla oy alarak kabul edildi. Bu durum çeşitli yorumların yapılmasına neden oldu.

Toplantıda, Malatya Belediye Başkanı ve AK Parti'nin Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı adayı Ahmet Çakır'ın Kuluncak İlçesi İlisuluk Köyü yolundan geçerken yolun çamurlu olmasını eleştirmesi, meclis üyeleri tarafından değişik yorumlara neden oldu.

CHP'li Üye Vahap Altunok, Başkan Çakır'ın bilgi eksikliği nedeniyle bu tenkidi yaptığına inanmak istediğini belirtip, "Bu söz İl Genel Meclisi'nin çalışmadığı mı anlamını geliyor" diye sordu.

AK Parti Grup Başkan Vekili Mehmet Ali Doğan ise, "Bu yol asfalt idi. Yol genişletilmesi nedeniyle yol stabilize haline gelmiş. Yağmur da yağınca çamur olmuş. Burası zaten asfalt programında. Başkanımız bilgi eksikliği nedeniyle böyle bir cümle kullanmış olabilir" şeklinde konuştu.

Hizmetlerin 'yapıldı-yapılmadı' sözlü tartışmasının yapıldığı toplantıda, gündem gereği başka maddeler de görüşülerek karara bağlandı.

Toplantıda ayrıca Akçadağ İlçesi Aksaray Köyü'nde imar tadilatı talebi de kabul edildi.

Diğer yandan Merkez Orduzu Beldesi Vaizpınar Mahallesindeki İlköğretim Okulu binasının eski ve yetersiz oluşundan dolayı yeni bir okulun yapılması talebiyle ilgili yapılan araştırma raporu şöyle okundu:

"Orduzu Belediyesi ile yapılan görüşmelerde mahallenin başka bir yerinde okul yapılmak üzere 7 bin 869 metrekare bir arsa ayrıldığı, Orduzu Belediye Encümeninde geçtiği, parselasyon yapıldığı, İlimizin Büyükşehir olması nedeniyle Battalgazi İlçe Belediyesine gönderildiği ve bu belediyeden de geçtiği tarafımıza sözlü beyan edilmiştir.

Ayrıca, İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ile yapılan görüşme sonucunda resmi iş ve işlemler bitimi sonrası söz konusu ihtiyaç duyulan okulun yapılacağı belirtilmiştir." - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İl Genel Meclisi Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement