İncirliova'da 10 Köyde Gece Eğitimleriyle Çiftçiler Bilgilendirildi - Son Dakika
Yerel

İncirliova'da 10 Köyde Gece Eğitimleriyle Çiftçiler Bilgilendirildi

İncirliova\'da 10 Köyde Gece Eğitimleriyle Çiftçiler Bilgilendirildi

Aydın'ın İncirliova ilçesine bağlı dağ köylerinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün hazırladığı eğitim programlarıyla akşamları köy kahvelerinde çiftçiler bilgilendirildi.

14.09.2013 12:05

Aydın'ın İncirliova ilçesine bağlı dağ köylerinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün hazırladığı eğitim programlarıyla akşamları köy kahvelerinde çiftçiler bilgilendirildi.

Yaklaşık olarak tüm dağ köylerinde eğitim toplantısı düzenlenirken eğitim programı Köprüova köyünde başlayıp sırası ile Şirindere, Beyköy, Karagözler, Arpadere, Palamut, İkizdere, Eğrek şeklinde devam ettikten sonra İsafakılar Köyü'nde son buldu.

Eğitimler, İncirliova Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Nilgün Yılmaz, İlçe müdürlüğü personelleri, köy tarım danışmanları, Ziraat Mühendisi Osman Elçi ve Celal Çıtak' ın katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantılar İncir hasat dönemi olduğundan dolayı saat 21: 00 ile 24: 00 saatleri arasında Köy kahvelerinde düzenlendi.

İncirliova Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Nilgün Yılmaz, 10 köyde verilen eğitimlere ortalama her köyde 25 dolayında çiftçinin katıldığını söyledi. Yılmaz, "Ekşilik böceği ve aflatoksin, incir hasadı ve depolamada dikkat edilecek hususlar, zeytin sineği ve mücadele yöntemleri, biyoteknik mücadelede ve eco trap kullanımı, ÇATAK programı, organik tarım, toprak tahlilinin önemi ve numune alma şekilleri, makine ekipman desteklemeleri, kırsal kalkınma yatırım projeleri ve genel tarımsal desteklemeler hakkında çiftçimize bilgiler verdik" dedi.

İncir hasat döneminde ülkemizde ciddi bir sorun olan Aflatoksin konusunun ciddiyetini çiftçilere bir kez daha anlattıklarını ifade eden Yılmaz, "Çiftçimize; Mayıs ayında arazide tuzaklarla başladığımız mücadelenin hasatta, kurutmada ve en önemlisi depolamada da devam etmesi gerektiği anlattık. İncirlerin depoda nasıl muhafaza edileceğini, ürünlerin depoya alınmadan önce depo hijyeni ve depolama şekilleri hakkında detaylı bilgi verdik" dedi

Toplantıların genel olarak sohbet havasında düzenlendiğini vurgulayan Yılmaz, eğitim bitiminde soru cevap kısmına geçilerek hem çiftçilerin akıllarında kalan sorulara cevap verdiklerini hem de konuların tam anlamıyla pekişmesini sağladıklarını dikkat çekti. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İncirliova'da 10 Köyde Gece Eğitimleriyle Çiftçiler Bilgilendirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement