Süleyman Soylu: Köpeklerin uyutulmasına gönlüm razı değil - Son Dakika
Politika

Süleyman Soylu: Köpeklerin uyutulmasına gönlüm razı değil

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan sokaklardaki başıboş köpeklerin uyutulmasına karşı çıktı. Soylu açıklamasında "Avrupa'nın yapmış olduğu uyguladığı kötü örnekler bizim merhametli Türk halkının örf ve adetlerine uygun değildir. Köpeklerin uyutulması, yok edilmesi böyle pervasızca kabul edilmesine gönlüm razım değildir" dedi.

26.05.2024 10:57  Güncelleme: 11:10

AK Parti'nin sokak hayvanlarına yönelik kanun teklifi hazırlıklarında sona gelindi. Teklife göre, sokak hayvanları için İngiltere modeline benzer bir yöntem uygulanacak. Sokak köpekleri önce sahiplendirilmeye çalışılacak. Bunun için 30 gün beklenecek. Bu süre zarfında sahiplenilmeyen köpekler uyutulacak.

"GÖNLÜM RAZI DEĞİLDİR"

Konuyla ilgili tartışmalar devam ederken dikkat çeken bir değerlendirmenin de eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan geldiği iddia edildi. Uyutulma seçeneğinden yana olmadığını belirten Bakan Soylu'nun "Köpeklerin uyutulması ülke toplumunda büyük yaralar ve geri dönüşü olmayan travma yaratır. Avrupa'nın yapmış olduğu uyguladığı kötü örnekler bizim merhametli Türk halkının örf ve adetlerine uygun değildir. Köpeklerin uyutulması, yok edilmesi böyle pervasızca kabul edilmesine gönlüm razım değildir" dediği öne sürüldü.

Başıboş köpeklerin uyutulması fikrine Soylu da karşı çıktı iddiası: Gönlüm razı değil

İLETİŞİM BAŞKANLIĞI İDDİALARI YALANLADI

Soylu'nun yaptığı iddia edilen açıklama kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi basında yer alan açıklamaların eski Bakan Süleyman Soylu'ya ait olmadığını ifade ederek dikkat çeken bir açıklama yayımladı.

"ASILSIZ İDDİALARA İTİBAR ETMEYİNİZ"

İletişim Başkanlığından yapılan açıklamada "AK Parti İstanbul Milletvekili ve İçişleri eski Bakanı Süleyman Soylu'nun sahipsiz sokak hayvanları düzenlemesine ilişkin iddia edildiği gibi bir açıklaması olmamıştır. Bahse konu haberlerde geçen ifadeler, Süleyman Soylu'ya ait değildir.

"ASILSIZ İDDİALARA İTİBAR ETMEYİNİZ"

Süleyman Soylu'ya atfedilen açıklamanın, bir sosyal medya kullanıcısı tarafından kurgulanarak sosyal medyada paylaşıldığı tespit edilmiştir. Kamuoyunu manipüle etmeyi amaçlayan asılsız iddialara itibar etmeyiniz" ifadelerini kullandı.

Başıboş köpeklerin uyutulması fikrine Soylu da karşı çıktı iddiası: Gönlüm razı değil

4 BAKANLIK ÜZERİNDE ÇALIŞTI

Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Çevre-Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı taslak çalışmayı AK Parti Meclis Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu'na teslim etti. Çalışma, Yenişehirlioğlu koordinesinde Meclis'te tamamlanacak. 4 bakanlık da neden böyle bir düzenlemeye ihtiyaç duyulduğunu hazırladığı raporla ortaya koydu.

RAPOR ERDOĞAN'A SUNULDU

Sahipsiz sokak hayvanlarıyla ilgili etki analiz raporunun Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulduğu öğrenildi. Edinilen bilgiye göre, raporda sorun güvenlik, sağlık ve ekonomik yönleri ortaya konuldu. Saldırgan hayvanların, toplum güvenliğini tehlikeye attığı belirtildi. Bu hafta içinde Meclis'e gelmesi beklenen sokak hayvanlarıyla ilgili yasa teklifinde, çözüm olarak köpeklerin uyutulmasının önerildiği iddia edildi.

Süleyman Soylu: Köpeklerin uyutulmasına gönlüm razı değil

Son Dakika Politika Süleyman Soylu: Köpeklerin uyutulmasına gönlüm razı değil - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (18)

  • Muhammet said Erol: Adamsın adam bir soylu bütün soysuzlara yeter.. 34 132 Yanıtla
  • Zuzu Cimşit: Bak sen hele hele şimdide hayvan sever olmuş :)) 109 20 Yanıtla
  • Ahmed Mehmed: Bunu kim dikkate alıyor ki bir de fikir beyan etmiş 91 30 Yanıtla
  • Furkan Zeren: köpekte candır neticede ama insan canından önemli değildir 70 23 Yanıtla
    Hakan Arikan: insan bu dünyanin basina gelmis en kötü yaratiktir tuketmekten baska yok etmekten baska ne ise yariyor 21 10
  • Furkan Zeren: illa uyutulacak diye bişey yok, kısırlaştırma da etkili olur 42 13 Yanıtla
    Ankara null: olmaz saldirmaya devam eder yakinda kimse yolda yuruyemeyecek 12 7
  • Gencay Ozcetin: kendisini de uyuturlar diye korkuyor 31 16 Yanıtla
  • Oooo: Ekonomiyi unutturmak için iktidarın bulduğu gündeme düştüğü duruma bak! Kaç ay oldu çıkaracaksan çıkar ne çıkarıyorsan 22 9 Yanıtla
  • Ahmet burak: niyr uyumak istemiyor ki 13 7 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement