İş Görüşmesine Giderken Giysi Tercihleri - Son Dakika
Yerel

İş Görüşmesine Giderken Giysi Tercihleri

İş Görüşmesine Giderken Giysi Tercihleri

Celal Bayar Üniversitesi öğrencileri, iş başvurusu yapacakların giysi tercihlerinin nasıl olması gerektiğine ilişkin uygulama yaptı.

22.05.2013 09:43  Güncelleme: 10:26

Celal Bayar Üniversitesi Kula Meslek Yüksek Okulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı öğrencileri, mezuniyet sonrası iş başvurusu yapacaklarında giysi tercihlerinin nasıl olması gerektiğine ilişkin uygulama yaptı.

Önceden yapılan duyuruyla öğrenciler, olası bir iş görüşmesinde dış görünüşlerinin nasıl olması gerektiğini düşündükleri şekilde okula geldi. Daha sonra sınıfta, öğrenciler gruplara ayrılarak birbirlerine ilişkin yorumlarını sözlü olarak dile getirdi. Erkek öğrenciler saç ve sakal traşı olup takım elbiseli ve kravatlı olmayı tercih ederken; kız öğrenciler genellikle koyu renk kıyafet seçti.

Halkla ilişkiler Tanıtım bölümü öğrencisi Alev İpek Güney konuyla ilgili, "Bu uygulama bizim için gerçekten çok iyi oldu. Nasıl giymemiz konusunda bilgi sahibi olduk; yanlışlarımızı öğrendik, renk uyumuna ilişkin bilgi aldık" dedi.

Ayşe Bayındır da, "Mezuniyet öncesi tecrübe kazanmış olduk, nasıl giymemiz ve davranmamız gerektiğini öğrendik. Günlük kıyafetlerle daha rahat davranıyoruz; resmi kıyafet olunca, ister istemez davranışlarım sınırlanıyor" diye konuştu.

Mesut Yavuz, "Resmi kıyafetle olunca, kendime güven geliyor. Davranışlarımız değişiyor, daha dikkatli olmaya çalışıyoruz" derken; Ezgi Kızılkaya ise, "İş kıyafeti daha ciddi; karşıdan baktığımızda daha saygı duyulması gereken bir kişi gibi oluyoruz; daha düzgün, düzenli, temiz oluyor ve buna uygun davranmaya çalışıyoruz" şeklinde düşüncelerini açıkladı. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İş Görüşmesine Giderken Giysi Tercihleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement