İstiklal Marşı'nın Kabulünun 92.yılı - Son Dakika
Yerel

İstiklal Marşı'nın Kabulünun 92.yılı

İstiklal Marşı\'nın Kabulünun 92.yılı

İstiklal Marşı'nın kabulünün 92.yıldönümü nedeniyle Malatya'da program ve ödül töreni düzenlendi.

12.03.2013 14:01

İstiklal Marşı'nın kabulünün 92.yıldönümü nedeniyle Malatya'da program ve ödül töreni düzenlendi.

Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda düzenlenen programda ilk olarak konuşan Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, "Büyük milletlerin tarihinde her zaman büyük, unutulmaz insanlar olmuştur. Bizim yakın tarihimizin en önemli simalarından biri de Mehmet Akif Ersoy'dur. O büyük insan hayat yolculuğunda, son derece başarılı biridir. Tahsil hayatı boyunca hep birinci olmuş, spora ilgi duymuş, İstanbul Boğazını yüzerek geçmiştir.

Seyahatleri ihmal etmemiş ve çokça kitap okumuştur" dedi.

İstiklal Marşı Belgeseli gösteriminden sonra Kazım Karabekir İlk Okulu öğretmeni Emin Öner "Bülbül" isimli şiiri okudu.

Malatya Lisesi Tarih Öğretmeni Erkan Erdoğan da, "İstiklal Marşımız ve Mehmet Akif Ersoy" konulu konuşmasında, Ersoy'un, 'Allah bu millete bir daha İstiklal marşı

yazdırmasın" duasını hatırlatarak, o dönemde aşılmaz denilen engellerin milli birlik ve beraberlikle aşıldığını vurguladı.

Konuşmalardan sonra, İstiklal Marşı'nın kabulünün 92.yıldönümü nedeniyle öğrenciler arasında düzenlenen kompozisyon ve şiir yarışmasında dereceye girenlere ödülleri Vali Vasip Şahin, Belediye Başkan Vekili Ertan Mumcu, 2. Ordu Komutanlığı Garnizon Komutanı Tümgeneral Burhanettin Aktı verdi.

Törene Başsavcı Muzaffer Sayın,

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Cemil Çelik, Emniyet Müdürü Mustafa Aygün, askeri ve mülki erkan, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İstiklal Marşı'nın Kabulünun 92.yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement