İyc'nin Yaz Okulu Tamamlandı - Son Dakika
Yerel

İyc'nin Yaz Okulu Tamamlandı

İyc\'nin Yaz Okulu Tamamlandı

İlim Yayma Cemiyeti Manisa Şubesi tarafından ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen 6 haftalık Yaz Okulu sona erdi.

07.08.2015 17:09

İlim Yayma Cemiyeti Manisa Şubesi tarafından ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen 6 haftalık Yaz Okulu sona erdi.

Yunus Emre Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesinde düzenlenen kapanış törenine Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Önal, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Dandin, CBÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Enver Atik, Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi Mehmet Emin Sofuoğlu, Basın İlan Kurumu Manisa Şube Başkanı Kenan Tokgöz, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Necmettin Okumuş, Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Şengöz ve vatandaşlar katıldı.

Program Arif Emre Çipiloğlu'nun okuduğu Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Bu yıl Yaz Okulu'nun 4'üncüsünü düzenlediklerini kaydeden İlim Yayma Cemiyeti Manisa Şube Başkanı Recep Özgüvenç, 200'den fazla öğrencinin Yaz Okulu'na katıldığını söyledi. Öğrencilere Kur'an-ı, Peygamber Efendimizin hayatını, dini öğretmeye çalıştıklarını vurgulayan Özgüvenç, "Bunun yanında kültürel ve sportif faaliyetlerde bulunduk. Hocalarımız büyük bir özveriyle Yaz Okulu'na destek verdi, kendilerine teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizin neredeyse tamamı Kuranı öğrendi. Yaz Okulu'nun gerçekleşmesine katkı sağlayan Şehzadeler ve Yunusemre belediyelerine, il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine, Halk Eğitim Merkezine, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne teşekkür ediyorum" dedi.

İlim Yayma Cemiyetinin Türkiye genelinde 160'dan fazla yurtta öğrencilere yurt imkanı sunduğunu belirten Özgüvenç, "Ama ne yazık ki Manisa bu konuda geride kaldı. İlim Yayma Cemiyeti olarak Manisa'da da bu yurtlardan yapmak istiyoruz. İlim Yayma Cemiyeti demek halk demek, millet demektir" diye konuştu.

Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Önal, İlim Yayma Cemiyetinin, Türkiye'nin yönetiminde söz sahibi olan insanları yetiştirdiğini söylediği konuşmasında, bu hizmetlerden istifade eden insanların sayısının her geçen gün arttığına vurgu yaptı. Önal, Manisa'da bir yurdun olmamasının büyük bir eksiklik olduğunu, bu eksikliği gidermek gerektiğini de sözlerine ekledi. Konuşmaların ardından Yaz Kursu öğrencileri ilahiler söylerken, birbirinden güzel gösterileriyle geceye ayrı bir renk kattılar. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İyc'nin Yaz Okulu Tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement