İzmek Halk Üniversitesine Dönüştü - Son Dakika
Yerel

İzmek Halk Üniversitesine Dönüştü

İzmek Halk Üniversitesine Dönüştü

İzmit Belediyesi ile Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile açılan İZMEK kurslarında yıl sonu sergi heyecanı yaşanıyor.

23.05.2014 18:45

İzmit Belediyesi ile Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile açılan İZMEK kurslarında yıl sonu sergi heyecanı yaşanıyor.

Geçtiğimiz Ekim ayında başlayan kursları bitirenlere düzenlenen törenlerle hem belgeleri veriliyor hem de kursiyerlerin el emeği göz nuru eserleri sergileniyor. Yenişehir ve Gündoğdu'da kursları başarıyla bitiren 85 kursiyere düzenlenen törenlerle belgeleri verildi. Yenişehir ve Gündoğdu Mahalle konaklarında düzenlenen törenlere İzmit Belediye Başkan Vekili İbrahim Bulut, Belediye Başkan Yardımcısı Güray Oruç, Halk Eğitim Müdürü Salih Aydın, Yenişehir Mahalle Muhtarı Mesut Belhan, Gündoğdu Mahalle Muhtarı Çetin Ersoy, öğretmenler, kursiyerler ve yakınları katıldı.

Yenişehir mahalle konağında düzenlenen ilk törende, açılan iğne oyası ve giyim kursunu bitiren 32 bayan hem belgelerini aldılar hem de öğrendiklerini sergilediler. İzmit Belediye Başkan Vekili İbrahim Bulut törende yaptığı konuşmada geçen 5 yıl içinde İzmit'te değer katan bir çok iş yapıldığını belirterek, "Belediyecilik sadece yol, duvar, park yapmak değil. Belediyecilik aynı zamanda halkımızın sosyal hayatını da önemseyen çalışmalar yapmaktır. İZMEK de bunlardan biridir. İZMEK artık bir halk üniversitesine dönüşmüştür. Geçen 5 yıl içinde 50 binden kişi İZMEK kurslarını bitirdi. Sadece bu sene 14 bine yakın kişi kurslara katılarak meslek sahibi oldu. Sakın burada öğrendiklerinizle yetinmeyin. Kendinizi sürekli geliştirin. Kurslarda öğrendiklerinizi satarak aile ekonominize katkı sağlayın. İzmit Belediyesi olarak kurs açılması yönündeki her türlü isteği yerine getirmeye hazırız. Belediye Başkanımız Dr. Nevzat Doğan'ın da büyük önem verdiği İZMEK kurslarının daha da gelişmesini istiyoruz" dedi.

Gündoğdu Mahalle konağında açılan giyim, ev tekstil ve el nakışı kursunu bitiren 53 bayana da düzenlenen törenle belgeleri verildi. Kursiyerlerin el emeği göz nuru eserlerinden oluşan sergiler ziyaretçiler tarafından büyük beğeni topladı. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İzmek Halk Üniversitesine Dönüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement