İzmir Sağlığı'nın Kalitesi Tescillendi - Son Dakika
Yerel

İzmir Sağlığı'nın Kalitesi Tescillendi

İzmir Sağlığı\'nın Kalitesi Tescillendi

Kamu Hastaneleri Birliği Güney Sekreterliği, Türkiye Kamu Hastaneleri Birlikleri arasında ilk kez TS EN ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi almaya hak kazandı.

27.12.2013 11:54

Kamu Hastaneleri Birliği Güney Sekreterliği, Türkiye Kamu Hastaneleri Birlikleri arasında ilk kez TS EN ISO 9001: 2008 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi almaya hak kazandı.

İKÇÜ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi konferans salonunda düzenlenen törende TS EN ISO 9001: 2008 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi'ni Türkiye'de ilk kez kazanan sekreterlik olduklarını belirten Kamu Hastaneleri Birliği Güney Sekreteri Prof. Dr. Behzat Özkan, "Güler yüzlü hizmet anlayışıyla yaptığımız çalışmaları ISO 9001: 2008 kalite belgesiyle taçlandırdık dedi. Prof. Dr. Behzat Özkan, "Hizmetiniz her zaman kimsesizlerin kimsesi olmalıdır. Ben bir yıl önce bu hastaneye başhekim olarak atanmıştım. Yaptığım ilk toplantıda mesai arkadaşlarıma güler yüzlü bir hastane istediğimi söyledim. Ne kadar iyi sistem kurarsanız kurun o sistemi mutlaka ölçüp değerlendirmeniz lazım ve değerlendirmelerinize göre de iyileştirmeler yapmanız lazım bununla birlikte mutlaka günceli de yakalamanız gerekir. Biz tercih edilen bir yer olmak ve farkındalık yaratmak istiyoruz. İşimiz zor" dedi. Özkan, "Genel Sekreterlik olarak bir çalışma yapalım ve Türkiye'de ilk olsun dedik. Bir enstitü bizi denetlesin ve eksiklerimizi anlatsın istedik. Hak ediyorsak bu belgeyi bize versinler diye çalışma başlattık. Enstitü bizden habersiz değerlendirmelerde bulundu. Yapılan bu değerlendirmelerden sonra bizim bu belgeyi almaya hak kazandığımızı söylediler. Umarım bu belge, diğer sekreterliklere örnek olur ve standartlar yükselir. Hiçbir şey kolay olmuyor. Belli bir gayretin sonunda gerçekleşiyor. Tüm çalışanlara teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Belgelendirme Merkezi Başkanı Doğan Yazan, ISO 9001: 2008 Kalite Yönetimi Belgesi'nin uygulanmasının önemini vurgulayarak, "Hastanelerimizin çatı kuruluşu olan Güney Sekreterliği'ne bu belgeyi verdiğimiz için heyecanlıyım. Son yıllarda özellikle insana hizmet veren kuruluşlarda bu belgeyi almak için büyük bir gayret var. ISO 9001: 2008 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi'ni zorlama olmadan, kurum yöneticileri tarafından alınmak istenmesi çok önemlidir. Zorlamadan hizmeti iyileştirmek istemek çok başarılı bir davranış.Belgeyi duvara asmak değil, onu uygulamak önemlidir. Belgeyi verdikten sonra da yanınızda olacağımızı bilmenizi istiyorum. Kalite yolunda artık birlikte yürüyeceğiz" dedi.

İzmir Vali Yardımcısı Celal Ulusoy ise, "Güler yüzlü hastane özlemi hepimizde var. Bu şartın yerine gelmesi için çalışma koşullarının iyi olması lazım. Hastane çalışanlarının hepsinde özveri var. Sağlık kuruluşlarında birçok hizmet birimleri var. Bunların tamamında üst düzey kaliteyi yakalamak çok önemli. Herhangi bir kurumdan daha farklı ve başarılı bir durum. Genel sekreterliği kutluyorum. Bu standardın devam etmesi de çok önemli. Başarınızın diğer kurumlara örnek olmasını ümit ediyorum" dedi.

Ödül töreninin ardından İKÇÜ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Türk Halk Müziği korosu tarafından mini bir konser verildi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İzmir Sağlığı'nın Kalitesi Tescillendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement