Jandarma 174. Yaşında - Son Dakika
Yerel

Jandarma 174. Yaşında

Jandarma 174. Yaşında

Jandarma Teşkilatı'nın 174.kuruluş yıldönümü nedeniyle Çorum İl Jandarma Alay ve Garnizon Komutanlığı'nda bir tören düzenlendi.

14.06.2013 19:39

Jandarma Teşkilatı'nın 174. kuruluş yıldönümü nedeniyle Çorum İl Jandarma Alay ve Garnizon Komutanlığı'nda bir tören düzenlendi.

Törene Vali Sabri Başköy, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çorum milletvekili Tufan Köse, Garnizon Komutanı J. Kd. Alb. Hakan Saraç, Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Eray, İl Emniyet Müdürü Halil İbrahim Doğan, CHP Çorum İl Başkanı Cengiz Atlas, TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal, CHP Merkez İlçe Başkanı Saim Topgül, şehit aileleri ve gaziler katıldı.

Garnizon Komutanı J. Kd. Alb. Hakan Saraç, başarılarla dolu 174 yıllık köklü bir tarihe sahip olan Jandarma Genel Komutanlığı'nın kuruluşundan bugüne Türk milletinin engin sevgi ve güvenine mazhar olduğunu belirterek, Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğünün korunması, milletimizin huzur ve güvenliği ile kamu düzeninin sağlanması yönündeki hizmetleriyle ulusun takdirini kazandığını söyledi.

Jandarma Genel Komutanlığı personeli olarak, ulusun kendilerine olan bu teveccühünün bilincinde hareket ederek, var olan bu güven ve sevgi bağını korumak, perçinlemek ve daha da güçlendirmek azminde olduklarını dile getiren Alb. Saraç, "Geçmişte olduğu gibi gelecekte de büyük bir heyecan ve güven hissi ile modern çağın ihtiyaç duyduğu Türk jandarmasını yaratmak ve yaşatmak yolundaki inancımızı belirtirken, aynı zamanda aynı azim ve kararlılık içinde ülkemizin milli birliğine ve bağımsızlığına yönelen iç ve dış tehditlere karşı mücadelesine de büyük bir şevk ve heyecanla devam edeceğimizi ifade etmek isterim. İçinde bulunduğumuz yüzyılda teknik ve teknoloji olanca hızıyla değişmekte ve gelişmektedir. Zaman ve mekan kavramları daralmıştır. Geçmişte bir yüzyılda sağlanan değişim neredeyse üç-beş yılda yaşanır hale gelmiştir. Artık teknolojiye sahip olmaktan ziyade teknolojiyi yönetmek ön plana çıkmıştır. Olanca hızıyla gelişen bu kavramlar, dünyada topyekün bir savaş ihtimalini ortadan kaldırırken, bölgesel çatışmalar ile ekonomik ve siyasi krizlerin yaşanması için uygun bir ortam yaratmaktadır. Jeopolitik konumu ile balkanlar Kafkasya ve Orta doğu üçgeninin merkezinde belirsizlik ve istikrarsızlıkların yaşandığı bölgenin tam ortasında kalan ülkemizin, iç ve dış tehditlere maruz kaldığı ve kalacağı kısacası ülkemizin rahat bırakılmayacak kadar hassas konumda olduğu gerçeği ortadadır. Bu nedenle en etkili silahın iyi eğitilmiş insan faktöründe yattığını dünün bugünden çok geç olduğu bilinci ile düşünen, olayların nedendi sorgulayabilen sorunlara çözüm üretebilen, yani bilgi çağı insanı yaratmak zorunda olduğumuzu unutmamak gerektiği bir kez daha vurgulamak isterim" dedi.

Jandarma teşkilatının ulaştığı bugünkü onurlu seviyede emek gayret ve alın terleri bulunan komutanlar ve değerli mensuplarına müteşekkir olduklarını kaydeden Saraç, kendilerine bırakılan bu güçlü ve değerli mirastan dolayı jandarma teşkilatının mensuplarını daima minnetle yad edeceğini belirtti.

Saraç, "Başta ebedi başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu toprak parçasını bizlere vatan kılan, emanet bırakan tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anarken, saygıdeğer şehit ailelerimiz ile jandarma teşkilatının vefakar personel ve ailelerine sağlık, mutluluk ve esenlikler dilerim" sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Konuşmaların ardından sergi açılışına geçildi. Jandarma Teşkilatı'nın kullandığı silah ve teçhizatlarının yer aldığı sergi büyük beğeni topladı. Tören kokteylin ardından sona erdi. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Jandarma 174. Yaşında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement