Kahramanmaraş'ta Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Kahramanmaraş'ta Kısa Kısa

Kahramanmaraş\'ta Kısa Kısa

Elbistan ilçesine bağlı Doğan beldesinde alt yapı çalışmaları nedeniyle bozulan yolların onarımına başlandı.

28.05.2013 16:21

Elbistan ilçesine bağlı Doğan beldesinde alt yapı çalışmaları nedeniyle bozulan yolların onarımına başlandı.

Belediye Başkanı Cengiz Mezdeği, yaptığı açıklamada, beldedeki kanalizasyon sorununu çözdüklerini, çalışmanın 1 milyon 200 bin liraya mal olduğunu söyledi.

Bu çalışmalar nedeniyle üst yapıda bozulmalar oluştuğunu, üst yapıya yönelik de çalışmalar başlattıklarını ifade eden Mezdeği, "Bugüne kadar yaklaşık 70 bin metrekare kilitli parke taşı döşedik. Ana caddelerimiz bitti. Bu yıl 18 bin 900 metrekarelik bir çalışma planladık. İhalesini yaptık. İhaleyi kazanan firma şuanda ara sokakları kilit parkeyle kaplıyor" dedi.

Afşin'de "süne" mücadelesi başladı -

Afşin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, hububatta büyük zarara yol açan süne zararlısına karşı mücadele çalışmalarına başladı.

İlçe Müdürü Hüseyin Öner, yaptığı açıklamada, teknik elemanların merkez, belde ve köylerde hububatta verim kaybına yol açan süne zararlısına mücadele çalışmalara başladığını kaydetti.

Çalışmalarda arazilerin kontrol edildiğini ifade eden Öner, tarlalarında zararlının nimf evresindeki durumu zarar eşiğinin üzerinde olan çiftçilere ilaçlama konularında uyarılar yapılacağını belirtti.

Öner, ilçede bu yıl yaşanan yoğun yağış nedeniyle "yaprak lekesi' ve "sarı pas" ' hastalıklarının da takibini yaptıklarını bildirdi. - Kahramanmaraş

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kahramanmaraş'ta Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement