Kapadokya'da "Film Fabrikası"ndan Yapımcılara Kolaylık - Son Dakika
Yerel

Kapadokya'da "Film Fabrikası"ndan Yapımcılara Kolaylık

Kapadokya\'da "Film Fabrikası"ndan Yapımcılara Kolaylık

Nevşehirli yönetmen, Kapadokya'da kurduğu "film fabrikası" adlı işletmeyle, bölgede film çekecek yapımcıların ekip ve ekipman ihtiyacını karşılamayı hedefliyor.

09.09.2014 11:12  Güncelleme: 11:40

Nevşehirli yönetmen Mustafa Karakaya, Türkiye'nin en önemli kültür ve turizm merkezlerinden Kapadokya'da kurduğu "film fabrikası" adlı işletmeyle, bölgede film çekecek yapımcıların ekip ve ekipman ihtiyacını karşılamayı hedefliyor.

Karakaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, peribacaları, kayadan oyma evleri ve sıcak hava balonuyla yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken Kapadokya'nın "doğal film platosu" özelliğiyle yapımcıların gözde mekanları arasında yer aldığını söyledi.

Kurduğu "Katpatuka Film Fabrikası" adlı işletmeyle, belgesel, sinema, reklam, kısa film ve tanıtım filmi çekecek kişilere yardımcı ekip ve ekipman desteği sağlayacaklarını belirten Karakaya, "Yurt içinden ve yurt dışından gelen yerli ve yabancı film şirketlerinin hiçbir ekip ve ekipmanı olmadan bölgede filmlerini çekebilecekleri bir ortam hazırlayacağız" dedi.

Kapadokya bölgesinde profesyonel anlamda film ekibinin olmamasına rağmen her yıl onlarca sinema, dizi ve reklam filmi çekimlerinin gerçekleştirildiğini ifade eden Karakaya, "Yurt dışından ve yurt içinden gelen film şirketlerinin yöneticileri, yapımcıları ve yönetmenleri burada kendilerine bir muhatap bulamıyor. Maalesef filmlerine uygun mekanları gerekli resmi izinleri tamamlamadan kullanmak zorunda kalıyorlar. Yani hem bu işten anlayan kişilere ulaşamıyor hem de farklı sıkıntılar yaşıyorlar. Bizim buradaki kuruluş amacımız da bu sıkıntıları ve eksiklikleri ortadan kaldırmak. Projemizle, turizm dışında bölgemizde yeni bir sektör oluşturmak gibi bir gayret içerisine girdik. İnşallah hedeflerimize ulaşacağımızı düşünüyorum" diye konuştu.

Kapadokya'nın doğal güzellikleriyle birçok yönetmeni büyülediğini belirten Karakaya, "Bu doğal film platosunda yurt içi ve yurt dışından yönetmenler ve yapımcılar, bölgede hiçbir ekip ve ekipman olmadan gelip burada filmlerini çekebilecek. Projemizle, yöreye gelecek film şirketlerine doğal bir ortamın yanı sıra kostüm, ışık, kamera ve bu bölgeden oyuncu desteği sağlayacağız. Bu çalışmamızın, burada film çekecek yapımcıları heyecanlandıracağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

"ÖNCÜLÜK ETMEKTEN GURUR DUYUYORUZ"

Mustafa Karakaya, bölgenin özellikle fantastik ve bilim kurgu türünde filmler çeken yapımcıları cezbettiğine dikkati çekerek, buna en güzel örneğin ABD'li oyuncu Nicolas Cage'in "Hayalet Sürücü 2" filmi olduğunu söyledi.

Bölgenin daha iyi tanıtılmasıyla çekilen film sayısının artacağına inandığını belirten Karakaya, "Kapadokya bölgesinin potansiyeli düşünüldüğünde bunun yüzde 5'lik bölümünü kullandığını söyleyebilirim" dedi.

Bölgede çekilen film, belgesel, klip, reklam ve tanıtım filmlerini "Kapadokya Doğal Film Platosu" adlı kitapta topladıklarını anlatan Karakaya, yerli ve yabancı yönetmenlere öncülük etmekten gurur duyduğunu söyledi. - Nevşehir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kapadokya'da 'Film Fabrikası'ndan Yapımcılara Kolaylık - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement