Karacabey'in Tarihini Yazdı - Son Dakika
Yerel

Karacabey'in Tarihini Yazdı

Karacabey\'in Tarihini Yazdı

Araştırmacı yazar Şaban Yalazı, Bursa’nın Karacabey ilçesinin tarihini kitaplaştırdı.

19.03.2014 16:05

Araştırmacı yazar Şaban Yalazı, Bursa'nın Karacabey ilçesinin tarihini kitaplaştırdı.

Şaban Yalazı, Karacabey ile ilgili Osmanlı döneminden kalma çok sayıda bilgi ve belgeden derlendiği 6 cilt eser ile ilçe tarihini anlatan kitabını Sadık Yılmaz Halk Kütüphanesi'ne hediye etti. Eserleri Halk Kütüphanesi Müdürü Sedat Özden'e teslim eden Şaban Yalazı, Karacabey'in Osmanlı dönemini merak edenlerin kütüphaneye gelmelerini istedi. Büyük emekler uğraşlar sonunda Başbakanlık arşivlerinden elde ettiği bilgilerle eserini tamamladığını dile getiren Yalazı, "Başbakanlık arşivlerinde Osmanlıca evrakları okumak için 8 ay Osmanlıca kursuna bile gittim. Kurs sonunda Osmanlıca öğrendiğim söylenemez, ama öğrendiklerim bana yetti" dedi.

Ömrünü Karacabey'in tarihine ve bilinmeyenlerine harcadığını belirten Yalazı, 1570'li yıllardan sonra Osmanlı kayıtlarından Mihaliç ile ilgili elde ettiği bilgileri derlediğini kaydetti.

Yalazı, "Bu eserlerde Karacabey'in mahalle ve köylerinin durumu, insanlarımızın hayat tarzı, nüfusu, gelir defterleri, vergi verenler, Mihaliç isminin Karacabey adını almasının belgesi, aynı şekilde Sultaniye ve Hamidiye köyleri de var, bunlar gibi çok sayıda bilgi ve belge eserimde yer almaktadır.

Açıkçası iğneyle kuyu kazıdım. Bu eserleri ait olduğu yere, yani Karacabey'e kazandırdım. Ancak yaptığım bazı araştırmalarda Karacabey'in tarihine çok fazla sahip çıkmadığını gördüm ve üzüldüm" diye konuştu. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karacabey'in Tarihini Yazdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement