Kardeşlik İçin Bir Araya Geldiler - Son Dakika
Yerel

Kardeşlik İçin Bir Araya Geldiler

Kardeşlik İçin Bir Araya Geldiler

UDEF tarafından 20 ilde organize edilen 7. Uluslararası Öğrenci Buluşması'nın Edirne bölümü başladı Selimiye Meydanı'nda kurulan stantlarda, kentte yaşayan yabancı uyruklu öğrenciler tarafından ülkelerine ait tarihi, kültürel ve ekonomik değerler tanıtılıyor.

10.05.2014 15:12

Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) tarafından 20 ilde organize edilen 7. Uluslararası Öğrenci Buluşması'nın Edirne bölümü başladı.

Türkiye'de eğitim gören 51 ülkeden 1506 öğrenciyi buluşturan etkinliğin açılış töreni, Selimiye Meydanı'nda yapıldı.

Kentte yaşayan öğrenciler, Selimiye Meydanı'nda kurulan stantlarda, ülkelerine ait tarihi, kültürel ve ekonomik değerleri tanıttı. Renkli görüntülerin oluştuğu etkinlikte katılımcılar, öğrencilere alkışlarla eşlik etti. Suriyeli öğrencilerin standına astığı "Bizimle ilgilendiğiniz için Türkiye halkına teşekkürler" yazısı dikkati çekti.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı Trakya Koordinatörü Fatih Ot, törende yaptığı konuşmada, başkanlığın sahada oluşan ihtiyaç nedeniyle kurulduğunu belirtti.

Türkiye'nin artık gelişip değiştiğini, uluslararası öğrenciler bakımından cazibe merkezi haline geldiğini anlatan Ot, şöyle konuştu:

"Geçtiğimiz günlerde başkanlığımız yüksek lisans ve doktora öğrencileri için başvuruları kabul etti. 176 farklı ülkeden, sadece 2 bin kişilik kontenjan için 37 bin öğrenci başvurdu. Bu Türkiye'nin son dönemde nasıl bir gelişim ve değişim gösterdiğinin çok önemli işaretidir. Türkiye'de şu anda 44 bin uluslararası öğrenci var. Başkanlığımız, bu uluslararası öğrencilere ciddi imkanlar tanıyor. Burslar tanıyor, ülkelerinden gelirken uçak biletlerini karşılıyor. Aynı zamanda okullara yerleştiriyor ve sağlık sorunlarıyla ilgileniyor. Bunlar yetmez. Bizler bu gençlere maddi imkanlar sağladığımız gibi gönül ve irfan eğitimi de vermeliyiz. Ancak böylelikle kalıcı bağlar oluşturabiliriz."

Ot, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'nın Ankara'da yapılanmasını tamamladığını, farklı şehirlerde ofisler açmaya başladığını aktardı.

Etkinlikler 12 Mayıs'ta sona erecek

Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof Dr. Hüseyin Sarıoğlu, Edirne'nin dünya kenti olma yolunda hızla ilerlediğini belirterek, bugün el ele veren, birlik ve beraberlik içindeki yabancı öğrencilerle bir arada olmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Trakya Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Kadir Alkan, yurt dışından gelen, 51 ülkeden 1506 öğrencinin Trakya Üniversitesi'nin çeşitli bölümlerinde eğitim aldıklarını belirtti.

Konuşmaların ardından 7. Uluslararası Öğrenci Buluşması'nın açılışı yapıldı.

Yabancı öğrencilerin, stantlarda ülkelerinin kültürel ve ekonomik unsurlarını, giysilerini, mutfağını tanıttığı etkinlikler, 12 Mayıs'ta sona erecek. - Edirne

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kardeşlik İçin Bir Araya Geldiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement