Kars Eczacıbaşı, Arpaçay Yibo'ya Hijyeni Taşıdı - Son Dakika
Yerel

Kars Eczacıbaşı, Arpaçay Yibo'ya Hijyeni Taşıdı

Kars Eczacıbaşı, Arpaçay Yibo\'ya Hijyeni Taşıdı

Eczacıbaşı Holding, Arpaçay İlçesindeki Yatılı İlköğretim Bölge Okuluna Hijyen Projesini Taşıdı.

12.11.2010 00:52

ECZACIBAŞI Holding, Arpaçay ilçesindeki Yatılı İlköğretim Bölge Okuluna (YİBO) hijyen projesini taşıdı. Mutfak, banyo, tuvaletler çağın koşullarına uyarlandı ve öğrenciler hijyen eğitiminden geçirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile yürütülen işbirliğiyle kapsamında Eczacıbaşı Holding, 222'si kız, toplam 492 öğrencinin yatılı eğitim- öğretim gördüğü Arpaçay YİBO'nun 775 metrekareyi bulan mutfak, banyo, tuvaletlerini yeniledi. Yatakhane, yemekhane ve derslik bölümlerindeki temizlik alanlarını değiştiren Eczacıbaşı, gönüllüleri aracılığı ile de okula bir bilgi teknoloji sınıfı ve teçhizatı armağan etti. Arpaçay YİBO'daki öğrencilere, uzmanlar tarafından hijyen eğitimi verildi.

MEB İlköğretim Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Zengin, Kars Vali Yardımcısı Murat Demirci, Arpaçay Kaymakamı Fatih Acar, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Aktaş, Arpaçay Belediye Başkanı Enver Akaya, Özel İdare Genel Sekreteri Ali Salgar'ın katıldığı Arpaçay YİBO'daki törende Eczacıbaşı Holding CEO'su Dr. Erdal Karamercan da hazır bulundu. Öğrenci, öğretmen ve vatandaşların katıldığı YİBO'daki tören saygı duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesiyle başladı.

Eczacıbaşı CEO'su Erdal Karamercan, Eczacıbaşı grubu olarak Arpaçay YİBO'da öğrencilerin sağlıklı olması için hijyen projesini uyguladıklarını bildirdi. Yenilikleri yapmaktan ve öğrencilerin sevinçlerini paylaşmaktan çok mutlu olduklarını anlatan Karamercan, "Çocuklarımıza hak ettikleri fiziki ve duygusal desteği vermek öncelikli amacımız olmalıdır" diye konuştu.

İlköğretim Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Zengin, Eczacıbaşı Holding ile yürüttükleri ve YİBO'ların mutfak, banyo ve tuvaletlerinin yenilenmesine yönelik olan 'hjyen projesi'ni çok önemli gördüklerini bildirdi. Mahmut Zengin, Arpaçay YİBO'yu hiyjenle tanıştıran, öğrencileri mutlu eden Ezcacıbaşı'yla gönüllülerine duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti.

YİBO öğrencilerinin katıldığı ve hijyen konulu resim yarışmasında derece alan 30 öğrenciye, saat, çanta, kırtasiye, tşört hediye eden Eczacıbaşı CEO'su Dr. Erdal Karamercan, çocuklarla el ele tutuşarak fotoğraf çektirdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Kars Eczacıbaşı, Arpaçay Yibo'ya Hijyeni Taşıdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement