Kars'ta "Bahçecilik ve Ceviz Yetiştiriciliği " Eğitimi - Son Dakika
Yerel

Kars'ta "Bahçecilik ve Ceviz Yetiştiriciliği " Eğitimi

Kars\'ta "Bahçecilik ve Ceviz Yetiştiriciliği " Eğitimi

Kars, Ardahan ve Artvin İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde görevli personele bahçecilik ve ceviz yetiştiriciliği konusunda eğitim verildi.

24.02.2014 11:31  Güncelleme: 11:28

Kars, Ardahan ve Artvin İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nde görevli personele bahçecilik ve ceviz yetiştiriciliği konusunda eğitim verildi.

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yaşar Akça tarafından verilen eğitime Kars, Ardahan ve Artvin İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nde görevli personel katıldı.

Kars Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Düzgün, Kars'ın hayvansal üretim sıralamasında 5'inci, bitkisel üretim sıralamasında ise 75'inci sırada bulunduğunu belirterek, kentte soğuk iklime bağlı olarak ağaç kültürünün gelişmediğini söyledi.

Düzgün, bu sorunun aşılması gerektiğini kaydetti.

Prof. Dr. Yaşar Akça da zorluklara rağmen sabırla yapılacak işlere yoğunlaşılması gerektiğini ifade ederek, eğitimdeki esas amacın bahçecilik üzerine olan düşünce yapısının değişmesi olduğunu kaydetti.

Gelişmiş ülkelerin ortak özelliklerinden birinin güç, gücü yönetmenin ise sorumluluk anlayışında yattığını belirten Akça, "Bu düsturdan hareketle Türkiye'de ceviz yetiştiriciliği teşvik edilmeli üretimin artırılması birim alana verim ve kaliteli üretimi sağlayacak yeni üretim metotları ve araçlarının geliştirilmelidir" diye konuştu. - Kars

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kars'ta 'Bahçecilik ve Ceviz Yetiştiriciliği ' Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement