Karşıyaka'da Çifte Açılış Sevinci - Son Dakika
Yerel

Karşıyaka'da Çifte Açılış Sevinci

Karşıyaka\'da Çifte Açılış Sevinci

Karşıyaka'yı 27 Ağustos'ta renkli ve dolu dolu bir gün bekliyor.

26.08.2013 11:54

Karşıyaka'yı 27 Ağustos'ta renkli ve dolu dolu bir gün bekliyor. Milli Mücadele Parkı'nın açılışı ile başlayacak olan etkinlik dizisi, gün boyu aralıksız devam edecek. Açılış, yürüyüş, konser ve söyleşilerin yapılacağı Balkan Şenliği'nde CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil de Karşıyakalılarla birlikte olacak.

Karşıyaka'nın artık yaşayan bir kent olduğunu vurgulayan Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, "Açılışlarla hizmetlerimizi halkımızla buluştururken, Şenlik ve festivallerle de, kentimize ayrı bir renk katıyoruz. 27 Ağustos'ta, hem Milli Mücadele Parkı'nın açılış törenine, hem de Balkan Festivali'nin ilk gününde, gün boyu sürecek etkinliklerine, tüm hemşerilerimi davet ediyorum" dedi.

Karşıyaka'da 27 Ağustos Salı saat 11.00'de CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil'in katılımıyla yapılacak Milli Mücadele Parkı ve Müzesi açılış töreni ile başlayacak. Yalı Mahallesi'nde yapılan park içinde Çanakkale Savaşları'ndan başlayarak Cumhuriyet'in kuruluşuna kadar geçen zamanda bilinmesi gereken önemli kişiler ve olaylar anlatılıyor. Heykeller, gravürler, yazıtlar ve büstlerle tarihsel kronolojiye uyularak hazırlanan parkta her eserin önünde konuyu anlatan sesli sistem de bulunuyor.

BALKAN FESTİVALİ DE BAŞLIYOR

Karşıyaka Belediyesinin 21 Balkan federasyon ve derneği işbirliğiyle hazırladığı Balkan Festivali'nde, Balkanlar konusunda deneyimli kişilerin sohbeti damgasını vuracak. Saat 15.00'te Ahmet Piriştina Kültür Mekezi'nde gerçekleşecek etkinlik Bosna Hersek Fahri Konsolosu, Karşıyaka Belediyesi eski başkanlarından A. Kemal Baysak moderatörlüğünde düzenleniyor. Balkan Sohbetleri ismiyle gerçekleşecek söyleşiye CHP eski milletvekillerinden Kemal Anadol ve Kemal Vatan ile eğitimci-yazar Yücel İzmirli katılacak.

Balkan Festivali'nin açılış korteji ise, saat 17.00'de Karşıyaka Çarşısı'nda gerçekleşecek. Belediye Binası önünden başlayacak Festival Korteji, Karşıyaka Belediye Bandosu, Çamdibi Göçmen Bandosu ve halk oyunları ekiplerinin katılımı ile renkli görüntülere sahne olacak. CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil'in de katılacağı kortej İskele önüne vardığında hep birlikte Balkan Halayı çekilecek. Karşıyaka Çarşısı'nda binlerce kişi kol kola tutulup halaya duracak.

Festival konseri ve sergiler ise Bostanlı Demokrasi Meydanı'nda gece boyunca sürecek. Balkan yemeklerini, giysilerini, ressamlarını tanıtan stantlar saat 19.00'da açılmış olacak. Üç gün boyunca statlarda sürekli farklı sunumlar ve etkinlikler gerçekleştirilecek. Gece ise balkan ezgilerini en iyi yorumlayan sanatçılarımızdan biri olan Suzan Kardeş'in sahne alması ile sürecek. Gece boyuna alanı dolduranlar Balkan türkülerini dinleyecek. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karşıyaka'da Çifte Açılış Sevinci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement