Kayserigaz Cng'li Araçlarıyla Sektörde Öncü Konumunu Koruyor - Son Dakika
Yerel

Kayserigaz Cng'li Araçlarıyla Sektörde Öncü Konumunu Koruyor

Kayserigaz Cng\'li Araçlarıyla Sektörde Öncü Konumunu Koruyor

Kayserigaz, bir ilke daha imza atarak toplu taşıma araçları dışında Kayseri'de CNG'li araç kullanarak çevreyi koruyan ilk ve tek şirket oldu.

13.06.2013 09:32

Kayserigaz, bir ilke daha imza atarak toplu taşıma araçları dışında Kayseri'de CNG'li araç kullanarak çevreyi koruyan ilk ve tek şirket oldu.

Kayserigaz, çevre konusunda gerçekleştirdiği projeleriyle sektörde ilklere imza atmaya devam ediyor. Hem çevreci oldukları hem de yakıt tasarrufu sağladıkları için alternatif bir yakıt olarak kullanılmaya başlanılan CNG'li araçlar, Kayserigaz Acil 187 ekipleri tarafından kullanılmaya başlanıldı. Çevreye zarar vermemesi dolayısıyla Kayserigaz tarafından tercih konusu olan CNG'li araçlar, toplu taşım dışında Kayseri'de ilk ve tek olarak Kayserigaz tarafından kullanılıyor.

Alman enerji devi EWE çatısı altında yer alan Kayserigaz, bünyesine dahil ettiği CNG'li araçları Kayserigaz Acil ekiplerine tahsis etti. Günlük yaklaşık 1000 km yol kat eden bu ekiplerin her biri, yıllık ortalama 145.000 km yol kat ediyor. CNG'li araçlar, benzine göre yüzde 70 ve dizele göre de yüzde 60 yakıt tasarrufu sağlıyorlar. Bu nedenle Kayserigaz'da, CNG'li araçlar sayesinde hem şirket adına hem de ülke iktisadı adına tasarruf niteliğinde bir adım atıldı. Ayrıca, Kayserigaz kendi kampüsü içerisinde kurduğu CNG dolum istasyonuyla da kendi CNG'li araçlarının dolumunu sağlamaya başladı.

Kayserigaz İşletme Bakım Müdürü Bülent Coşkun, CNG'li araçların yakıtlarının yanma sonucunda havaya karbondioksit ve su buharı gibi çevreye ve insana tamamen zararsız gazların salındığını ve bu sayede CNG'li araçların çevreye hiçbir zararının olmadığını belirtti. Ancak benzin ve dizel yakıtlarda karbonmonoksit, hidrokarbonlar ve nitrojen oksit gibi çevreye ve insana zararlı gazların salındığını dile getirdi. Coşkun, "CNG, Dizel'e göre yüzde 60 tasarrufludur ve Kayserigaz olarak Nisan ve Mayıs ayları içerisinde CNG'li araçlar sayesinde yüzde 60 tasarruf edildi. Çevreye zarar vermediği için kullanmaya başladığımız CNG'li araçların Kayseri'de örnek teşkil etmesini diliyoruz." dedi. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kayserigaz Cng'li Araçlarıyla Sektörde Öncü Konumunu Koruyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement