Kesk'in İş Bırakma Eylemi - Son Dakika
Yerel

Kesk'in İş Bırakma Eylemi

Kesk\'in İş Bırakma Eylemi

Ardahan'da bir grup KESK üyesi, hükümetin bütçe görüşmelerini protesto amacıyla 1 günlük iş bırakma eylemi yaptı.

19.12.2013 15:48

Ardahan'da bir grup KESK üyesi, hükümetin bütçe görüşmelerini protesto amacıyla 1 günlük iş bırakma eylemi yaptı.

Eğitim-Sen Ardahan İl Temsilcisi Zafer Yıldız, Kaptanpaşa Mahallesindeki Dursun Akçam Kültür Evi önünde toplanan grup adına yaptığı açıklamada, kamu çalışanlarının çok sayıda sorunları ve talepleri olduğunu söyledi.

Bütçeden genel taleplerinin olduğunu ifade eden Yıldız, kayıpların telafisi için her kamu emekçisinin maaşına zam yapılması gerektiğini savundu.

Herkese iş ve ücret güvencesi sağlanılması gerektiğini ifade eden Yıldız, "Ek ödemelerin emekliliğe yansıtılmasını, maaşlarımızın vergi artışından etkilenmemesini istiyoruz. Kadın emekçilere pozitif ayrımcılık uygulanmasını istiyoruz. Bu da bizim en doğal hakkımızdır. Çünkü haklıyız. Bunun için bugün eylemdeyiz" dedi.

Yıldız, gelir dağılımında adaleti sağlayan bir bütçe istediklerini belirterek, "Bu ülkede vergi yükünün yoksulluğun pençesindeki emekçilere, açlık sınırı altındaki asgari ücretliye, gençlere, kadınlara ve işsizlere yıkılmasını reddediyoruz. Bunu kabul etmiyoruz" diye konuştu.

Yıldız, bütçeden ve gelirden emeğin hak ettiği payı ve itibarı alana kadar seslerini duyuracaklarını, duyurmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Basın açıklamasının ardından grup dağıldı. - Ardahan

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kesk'in İş Bırakma Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement