King's College ile Protokol İmzalandı - Son Dakika
Yerel

King's College ile Protokol İmzalandı

King\'s College ile Protokol İmzalandı

Uluslararası Antalya Üniversitesi (UAÜ) ile Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) King’s College Üniversitesi arasında UAÜ Rektörlüğü’nde karşılıklı işbirliğini öngören bir protokol imzalandı.

15.04.2014 12:45

Uluslararası Antalya Üniversitesi (UAÜ) ile Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) King's College Üniversitesi arasında UAÜ Rektörlüğü'nde karşılıklı işbirliğini öngören bir protokol imzalandı.

Protokolde her iki üniversitenin karşılıklı olarak potansiyel işbirliği alanlarında eğitim ve araştırma konularında işbirliği yapmaya gayret edeceği ve her iki üniversitenin, imkanlar elverdiği ölçüde, öğretim üyeleri, bölümler, araştırma enstitüleri ve öğrenciler arasında doğrudan temas ve işbirliğini teşvik edeceği belirtildi. İmzalanan protokole göre iki kurum arasındaki öğrenci, öğretim üyeleri, akademisyenler ve yöneticiler için değişim programları çift lisans ve lisanssız programlar dahil olmak üzere, ortak müfredat geliştirileceği kaydedildi. Her iki kurumun araştırma personeli, bölümler ve okullar arasında karşılıklı ilgi alanlarında araştırma işbirliği; öğretim ve akademik materyaller, yayınlar, referans ve diğer ilgili bilgilerin değişimi ve paylaşımı yapılacağı ifade edildi.

İmzalanan anlaşmaya göre kültürel etkinlikler konusunda da işbirliği yapılacağı, buna göre iki kurum arasındaki Uluslararası Kültür Günü, Türk-Amerikan Halk Festivali, Mozaik Sanatı Sergisi, Ebru Sergisi gibi kültürel etkinliklerin ve sanat sergilerinin ev sahipliği, organizasyon ve tanıtımı üstlenileceği belirtildi. Uluslararası öğrencilere yönelik henüz İngilizce hazırlık sınıfı bulunmayan King's College'in, bu konuda UAÜ'nün bilgi ve tecrübelerinden yararlanacağı da bildirildi.

Uluslararası Antalya Üniversitesi adına Rektör Prof. Dr. Cihat Göktepe, Wilkes-Barre King's College adına ise Mütevelli Heyeti Başkanı Jack Ryan, işbirliği protokolüne karşılıklı olarak imza attı. Kalabalık bir heyet ile gelen Amerikalı misafirler, UAÜ kampüsünü çok beğendiklerini, mimarisinin çok etkileyici olduğunu ifade etti. Taraflar birbirlerine hediye takdim ettikten sonra, her iki kuruma da hayırlı olmasını diledi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel King's College ile Protokol İmzalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement