Kırklareli'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Kırklareli'den Kısa Kısa

Kırklareli\'den Kısa Kısa

Yem işletmelerine denetim.

15.06.2014 09:35

Kırklareli Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce yem işletmeleri denetlendi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hakan Keçeci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yem işletmeleri denetimlerinin sürdüğünü söyledi.

5 aylık sürede 199 işletmeyi denetlediklerini ifade eden Keçeci, denetimlerde yem numuneleri alınarak incelendiğini belirtti.

Yıl içerisinde yaklaşık 4 üretim ve 287 perakende yem satışı yapılan işletmelerin denetleneceğini hatırlatan Keçeci, "Denetimler ile hayvan yetiştiricilerinin güvenli yeme ulaşmasını sağlamayı hedefliyoruz. Bu doğrultuda denetimlerimiz sürüyor. Ekiplerimiz yem üreten işletmeleri, perakende yem satış ve depolama yerleri, yem ithalatçıları, ham madde tedarikçi işletmeleri denetleme devam ediyor. Denetimlerde numuneler alarak laboratuvar ortamında inceliyoruz. Şuana kadar yaptığımız denetimlerde herhangi bir olumsuzluk ile karşılaşmadık" diye konuştu.

Keçeci, denetimlerin yıl boyunca süreceğini kaydetti.

- Hava sıcaklıkları düşecek

Kırklareli Meteoroloji Müdürü Mehmet Nuri Güner, hava sıcaklığının düşeceğini belirtti.

Güner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yarından itibaren hava sıcaklığında 2 derece azalma beklediklerini bildirdi.

Hava sıcaklığının en düşük 17, en yüksek 30 olarak ölçüldüğünü ifade eden Güner, hafta boyunca yer yer sağanağın da etkili olacağını kaydetti.

Yaz spor kursları düzenlenecek

Vize Belediye Başkanı Sedat Balkı, belediye olarak yaz spor kursları düzenleneceklerini bildirdi.

Balkı, yaptığı yazılı açıklamada, okulların yaz tatiline girmesi dolayısıyla öğrencileri sportif faaliyetlere yönlendirmek amacıyla yaz spor kursları düzenleneceklerini belirtti.

Öğrencilerin tatil döneminde hem daha iyi vakit geçirmeleri sağlamak hem de sosyal gelişimlerine katkıda bulunmak istediklerini aktaran Balkı, şunları kaydetti: "Vize Belediyesi olarak spora ve sporcuya her zaman önem veriyoruz. Hafta içi 3 gün Voleybol ve Futbol, 2 gün de Tenis kursu olacak. Gençlerimizin ve çocuklarımızın sosyal, kültürel ve spor alanlarında kendilerini geliştirebilmeleri  için Vize Belediyesi olarak elimizden gelen tüm çalışmaları gerçekleştireceğiz."

Balkı, açıklamasında, kayıtların 22 Haziran pazar günü sona ereceğini kaydetti. - Kırklareli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kırklareli'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement