Kitap Kurdu - Son Dakika
Yerel

Kitap Kurdu

Kitap Kurdu

Ordu'da geçen yıl 285 kitap okuyarak Türkiye'de en fazla okuyan öğrenci olan Şefika Güney bu yıl 335 kitap okuyarak yeni bir rekorun sahibi oldu.48.Kütüphaneler Haftası kutlamaları başladı.

26.03.2012 17:08

Ordu'da geçen yıl 285 kitap okuyarak Türkiye'de en fazla okuyan öğrenci olan Şefika Güney bu yıl 335 kitap okuyarak yeni bir rekorun sahibi oldu.

48. Kütüphaneler Haftası kutlamaları başladı. Ordu Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen kutlamalara Ordu Vali Yardımcısı Yemen Bayrak, Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkan, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Musa Sağlam başta olmak üzere öğrenci ve velileri katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Ordu Kütüphane Müdürü Bekir Seçil, kütüphaneye 2011 yılında 4 bin 594 yeni kitap alındığını ve toplam kitap sayısının 63 bin 684'e ulaştığını söyledi. Seçil, yeni bir gezici kütüphane aracı satın aldıklarını, araçta 2 diz üstü bilgisayar ve internet, 81 ekran LCD, DVD, 2 bin 500 adet kitap ve kitap dışı dökümanlar yer aldığını belirtti.

Halk oyunları gösterisinin ardından 'Kitap, Kütüphane ve Okuma' konulu resim ve öykü yarışmasında dereceye girenlerle en çok kitap okuyanlara ödüller verildi. Ödül töreninde en büyük ilgiyi 2010 yılında 285 kitap okuyarak Türkiye'nin en çok okuyan öğrencisi olan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrunisa Gül'den ödül alan 11 yaşındaki Şefika Güney gördü. 2011 yılında 335 kitap okuyarak kendisine ait olan rekoru kıran Durugöl İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencisi Şefika Güney, İl Halk Kütüphanesi'nin ödünç kitap alma servisinin en hızlı müdavimleri arasında yer alıyor.

Şefika Güney'in ödülünü Ordu Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Ayfer Buğur verdi. Buğur ayrıca, bir yılda 238 kitap okuyan Akbel Aydın ile 166 kitap okuyan Reyya Pul'a da ödüllerini takdim etti. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kitap Kurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement