Kızılay Çatalağzı Şubesi Genel Kurulu Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Kızılay Çatalağzı Şubesi Genel Kurulu Yapıldı

Kızılay Çatalağzı Şubesi Genel Kurulu Yapıldı

Türk Kızılay Çatalağzı Şubesi 1.Çatalağzı Belediyesi Düğün Salonunda gerçekleşen Olağan Genel Kurul'a delegeler ve Çatalağzı halkı katıldı.

22.05.2012 09:56

Türk Kızılay Çatalağzı Şubesi 1. Olağan Genel Kurulu yapıldı

Çatalağzı Belediyesi Düğün Salonunda gerçekleşen Olağan Genel Kurul'a delegeler ve Çatalağzı halkı katıldı. Kongre mevcut Başkan Nevzat Ay'ın konuşmasıyla başladı. Ay, "Şubemizin 1. Olağan Genel Kuruluna katılmanızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Sözü uzatmadan bugünkü olan genel kurulumuzda tekrar aday olduğumu belirterek hepinize saygı ve sevgilerimi sunarım" dedi.

Ardından divan seçimi yapıldı, Divan Başkanlığı'na Tekin Özpoyraz, Başkan Yardımcılığına Dursun Aydın, Katipliğe Salim Çayırlı ve Medine Atmaca seçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından tüzük gereği Kızılay Şube Başkanı Nevzat Ay, faaliyet raporlarını ve gelir giderleri okudu. Başkan Ay, "Çatalağzı Merkez Mahalle Demiryolu Sokak'ta ikamet eden yatalak yaşlı bir hastamıza ihtiyacı doğrultusunda hasta yatağı ve karyola temin edilmiştir. Zonguldaklı hayırsever bir işadamı tarafından şubemize hibe edilen kırtasiye malzemeleri bölgemizdeki 7 okulda ihtiyaç sahibi öğrencilerimize dağıtılmak üzere okul idarecilerine teslim edilmiştir. 14-20 Nisan tarihleri arasındaki Kutlu Doğum Haftası çerçevesinde belediyemizin düzenlemiş etkinlikte yönetimimizle beraber lokum dağıtılmıştır. Genel Merkez tarafından gönderilen 50 adet kumanya paketi ve 113 adet kavurma tipi gıda yardımları ihtiyaç sahiplerine dağıtılmıştır. Yeni beldemiz ve çevresindeki ihtiyaç sahipleri dul, yetim, yalnız yaşayan yaşlı ve üniversite de okuyan öğrencilerimiz tespit edilerek 80 vatandaşımızın zekat yardımı alabilmesi için genel merkeze sosyal hizmetler birimine müracaat edilmiştir. Beldemiz ve çevresindeki esnafların yardımı ile ihtiyaç sahiplerine ayakkabı ve giyim yardımı yapılmıştır. Kızılay Kan Merkezi düzenlemiş olduğu kan kampanyasına katılarak kendilerine destekte bulunulmuştur. 16 Mayıs tarihinde merkeze bağlı Kırımsa Mahallesi'nde ikamet etmekte olan mağdur bir ailemizin oturdukları ev ziyaret edilerek evinin durumu incelenmiş olup, Zonguldak Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bilgi verilip ailenin Merkez Mahallesi'nde kiralık bir ev tutularak Zonguldak Valiliği Türk Kızılayı Çatalağzı Şubesi ve Çatalağzı Belediyesi ile ortak proje ile birlikte ailenin daha sağlıklı ve uygun bir evde oturabilmesi için çalışma başlatılmıştır. Derneğimizin kuruluşunda özverili çalışmalarda bulunan kurucu yönetim kurulumuzu ayrıca bugüne kadar derneğimiz çalışmalarında bizlere destek olan belediye başkanımız olmak üzere sivil toplum kuruluşlarımıza, esnaflarımıza ve belde sakinlerine teşekkür ederiz" diye konuştu.

Raporlar oy çokluğuyla kabul edilirken, tahmini bütçe oya sunularak kabul edildi. Temenniler bölümünde söz alan Çaçev Başkanı Adnan Akgün, "Sivil toplum örgütleri bölgemizdeki zayıf halde duruyor. Bu örgütleri güçlendirmek bizim elimizde. Dolayısıyla halkın uzak durmasının zararları görülmektedir.1868 yılından günümüze kadar gelen bu derneğimizin bir şubesini Çatalağzı'nda açan yöneticilerini tebrik eder başarılarının devamını dilerim" dedi.

Tek liste ile giden seçimde asil üyeliklere Nevzat Ay, Tekin Özpoyraz, Ramazan Yüzlü, Yıldıran Fındık, Davut Kocadayı, Şube Denetçiliğine Volkan Demirel ve Üst Kurul Delegeliğine Nevzat Ay seçildiler. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kızılay Çatalağzı Şubesi Genel Kurulu Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement