Kızıltepe'de 3 Bin Kişilik Cami İbadete Açıldı - Son Dakika
Yerel

Kızıltepe'de 3 Bin Kişilik Cami İbadete Açıldı

Kızıltepe\'de 3 Bin Kişilik Cami İbadete Açıldı

Kızıltepe'de Hububat Ticaret Merkezi'nde yapılan 3 bin kişilik Hububat Ticaret Merkezi Şeyh Şerif kahraman camisinin açılışı Mardin Valisi Ahmet Cengiz tarafından yapıldı.

12.07.2013 16:00

Kızıltepe'de Hububat Ticaret Merkezi'nde yapılan 3 bin kişilik Hububat Ticaret Merkezi Şeyh Şerif Kahraman Camisi Mardin Valisi Ahmet Cengiz tarafından ibadete açıldı.

Kuran-ı Kerim okunması ve dua edilmesiyle başlayan açılışta konuşan Mardin Valisi Ahmet Cegiz, hayırlı bir açılışta bulunmaktan  çok mutlu olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

"Çok kısa sürede himmetler yardımlar toplandı ve bu eser ortaya çıktı. Maddi manevi desteği olan herkese teşekkür ediyorum. Camiler içindeki cemaatle değerlenir. İçine giren öğrencilerle insanlarla değerlenir.Bizim arzumuz uzun yıllar hizmet edecek olan bu camide imamlarımızın da eğitimini de yönlendirmesiyle insanımızı cemaatimizi kendilerini eğitmeleri daha yararlı daha faziletli daha erdemli birer insan olmaları yönünde kararlı olmalarıdır. Camiye girdik çıktık ibadetimizi yapacağız ama sadece ibadetle yetinmeyelim kendimizi yetiştirelim, buralar aynı zamanda eğitim mekanıdır. Camiye girip çıkan bir insanın hırsızlık ya da benzeri kötü huyları olmasına ve olacağına inanmak istemiyorum. Çevresini kirleteceğine inanmıyorum. Tekrar camimizin bu yöreye halkımıza hayırlı olmasını diliyorum."

Kızıltepe Kaymakamı Erkaya Yırık caminin yapımında emeği geçen herkese  teşekkür ederek Kızıltepe halkına hayırlı olması dileklerinde bulundu.

Yırık "Sayın bakanımız Sayın Mehdi Eker'in katılıyla temeli atılmıştı. Dernek başkanımız Mehmet Şerif Öter, iş adamalarımızın ve Kızıltepe halkının katkılarıyla bu ibadethane yapıldı.   Vatandaşlarımızın bereketli ticareti sonucu inşallah katlanarak çoğalacaktır" diye konuştu.

Zahireciler Derneği Başkanı Mehmet Şerif Öter  Ticaret Merkezi ve 3 bin kişilik caminin birlik ve beraberlik sayesinde yapıldığı söyledi.

Konuşmaların ardından Vali  Cengiz tarafından kurdele kesilerek caminin açılışı yapıldı. Mardin İl Müftüsü İl Dursun Ali Coşkun tarafından dualar okundu ve Cuma namazı kılındı. - Mardin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kızıltepe'de 3 Bin Kişilik Cami İbadete Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement