Kobi'lerin Geleceği Btso'da Tartışıldı - Son Dakika
Yerel

Kobi'lerin Geleceği Btso'da Tartışıldı

Kobi\'lerin Geleceği Btso\'da Tartışıldı

KOBİ’lerin geleceği Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nda masaya yatırıldı.

27.03.2014 11:19

KOBİ'lerin geleceği Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nda masaya yatırıldı.

BTSO ve TOSYÖV işbirliğiyle "Ekonomideki Gidişatın KOBİ'lere Etkisi" konulu seminer düzenledi. Seminerde konuşan Dünya Gazetesi Baş Yazarı Osman Arolat, Türkiye ekonomisinde KOBİ'lerin büyük önem taşıdığını söyledi. Türkiye'de reformist yeni bir kalkınma modelinin gündeme alınması gerektiğini dile getiren Arolat, bu modelin masa başında değil, eli taşı altında olan tüm unsurların katılımıyla hazırlanması gerektiğini ifade etti.

Yeni kalkınma modelinde KOBİ'lerin üretim yapısı, finansa erişimi, iç ve dış işbirlikleri ve onlardan doğacak sinerjiyi artırıcı reformların mutlaka yer alması gerektiğini dile getiren Arolat, "Bu model, süreklilik ve kesintisiz bir şekilde hayata geçirilmelidir. Türkiye'deki KOBİ'lerin yüzde 90'ı, 0-9 kişilik istihdam oluşturan mikro işletmelerdir. Bu sebeple bu KOBİ'ler üretim maliyetleri ve teknolojik kabiliyetleri açısından rekabetçi olmaları gereken noktadan uzaktır. Bu açıdan KOBİ'leri büyütmeliyiz" dedi.

BTSO 33. Meslek Komitesi Üyesi ve ENVERDER Bursa Şube Başkanı Mustafa Uysal ise yaptığı konuşmada, "Ekonomik gelişmeler, siyasi gelişmelerle doğrudan alakalı. Yeni alternatifli politikalar geliştirilmesi gerektiğini anlatmak lazım. Bunun da merkezi kararla değil, yerinde kararlarla geliştirilmesi lazım" dedi. Programda Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Şahin de dünya ve Türkiye'deki ekonomik gelişmelere ilişkin sunum yaptı. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kobi'lerin Geleceği Btso'da Tartışıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement