Konak'ta "Usta'ya Saygı" Yine Doldu Taştı - Son Dakika
Yerel

Konak'ta "Usta'ya Saygı" Yine Doldu Taştı

Konak\'ta "Usta\'ya Saygı" Yine Doldu Taştı

Konak Belediyesi’nin İzmir tarihine damga vuran isimleri sevenleriyle buluşturan etkinliği Ustaya Saygı, iş dünyasının çınarı Şevki Figen’i konuk etti.

26.02.2014 10:40

Konak Belediyesi'nin İzmir tarihine damga vuran isimleri sevenleriyle buluşturan etkinliği Ustaya Saygı, iş dünyasının çınarı Şevki Figen'i konuk etti. Konak Belediyesi, Şevki Figen'in konuğu olduğu Ustaya Saygı etkinliğiyle İzmir'in değerlerine bir kez daha sahip çıktı. Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür Merkezi Benal Nevzat Toplantı Salonu iş dünyasının sevilen ismi Şevki Figen'in sevenleriyle doldu taşdı. Vefanın ön plana çıktığı etkinliğe Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan ev sahipliği yaptı. Programın sunumunu üstlenen İzmir'i Sevenler Platformu Başkan Sancar Maruflu da etkinlikte duygulu anlar yaşadı. Oğlu Alp Figen, gelini Oya Figen, torunu Evin Figen ile modacı Zühal Yorgancıoğlu, Prof.Dr.Şadan Gökovalı, tanınmış işadamları, Alaçatı'ya gönül vermiş dostları ve sevenleri Şevki Figen'i bu özel gününde yalnız bırakmadı.

Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan, Şevki Figen'in kimliğinde İzmir'e sahip çıkma mesajı verdi. Son yıllarda İzmir'de yetişen çocukların İzmir'den uzaklaşarak başta İstanbul olmak üzere iş imkanı yaratmak için başka şehirleri, ülkeleri tercih etmesinin İzmir'in önemli bir kaybı olduğuna dikkat çeken Tartan şunları söyledi:

"Şevki Figen'i asıl büyük kılan sevgileri, dostlukları, insanları kucaklamasının yanında kent kültürüne ve insanına farklı bir bakış açısıyla uzattı elini. Asıl ihtiyaç duyduğumuz şey de bu aslında. İş adamı zaten üstüne düşen görevi yerine getiriyor. Ama Şevki Ağabey bunun ötesine geçerek İzmir'e değer kattı. İzmir'de kent kültürünün yaratılmasına emek verdi. İstanbul'dan bile İzmir'e yetişti. Biz bugün sadece Şevki Figen'e vefa göstermiyoruz, aynı zamanda İzmir'in değerlerini korumaya, çocuklarımızın bu kentte yeterince güç, sevgi ve emek bulamadığı için İzmirden ayrılmasına engel olmaya, yeni Şevki Figen'ler yetiştirmeye çalışıyoruz. Eskiden İzmir değerlerini taçlandırır, yüceltirdi, şimdi değerlerini baltalama, hançerleme yoluna gidiliyor. Sadece insan olarak değil, ilkesel anlamda da Atatürk'ün değerleri,cumhuriyetin erdemleri anlamında da uzaklaşılıyor. Buna üzülüyor ve kabul edemiyorum. İşte bu yüzden bu etkinlik daha da anlam kazanıyor."

Bir süredir İstanbul'da yaşayan, ağır basan İzmir aşkı ve özlemiyle yeniden İzmir'e dönen Şevki Figen, dostlarıyla buluşmasını sağlayan Usta'ya Saygı etkinliği için Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan'a İzmir'in saat kulesi figürünü armağan ederek teşekkür etti. Figen," Herkes bana 90 yaşında diyor ama ben aslında tebdil-i kıyafet geziyorum, bu yüzden beni 90 yaşında sanıyorlar" diyerek yaşama dolu kimliğini bir kez daha dostlarıyla paylaştı. Figen İzmir için, içinde iki uhde kaldığını belirterek şöyle konuştu:

" Kültürpark'ta dolaşırken Atatürk heykelinin eksikliğini hissetmiştim ve biz o zaman Turyağ olarak bu heykeli fuara armağan ettik. Ancak daha sonra bu heykel oradan kaldırıldı ve şimdi nerede olduğu belli değil. Öteki taraftan çağrılmadan önce görmek istediğim bir şey var. Atatürk heykelini fuarda aynı yerde görmek. Yeniden burada dostlarımla bir arada olmak mutluluk veriyor. Benim teklifim var; ustaları buraya getiren ustaya, yani Hakan Tartan'a da bir toplantı düzenleyelim, çünkü bu buluşmalar çok anlamlı ve önemli."

İş dünyasına damga vuran ve yaşamına girdiği her insanın gönlünde taht kuran Şevgi Figen için Konak Belediyesi'nin düzenlediği Usta'ya Saygı gecesinde

Dostluk da vücut buldu. Konak Belediyesi'nin Şevki Figen için hazırladığı belgesel ilgiyle izlenirken, etkinliğe katılamayanlar da www.hakantartan.tv adresinden canlı olarak izledi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Konak'ta 'Usta'ya Saygı' Yine Doldu Taştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement