"Kur(t)uluş 1923" Sergisi Açıldı - Son Dakika
Yerel

"Kur(t)uluş 1923" Sergisi Açıldı

"Kur(t)uluş 1923" Sergisi Açıldı

Vehbi Koç ve Ankara Araştırmaları Merkezi'nin Cumhuriyetin 90. yılı onuruna hazırladığı "Kur(t)uluş 1923" sergisi törenle açıldı.

28.10.2013 10:24  Güncelleme: 10:25

Vehbi Koç ve Ankara Araştırmaları Merkezi'nin (VEKAM) Cumhuriyetin 90. yılı onuruna hazırladığı "Kur(t)uluş 1923" sergisi törenle açıldı.

Milli Mücadele dönemini ve Cumhuriyetin ilanı ile birlikte siyasal, toplumsal ve ekonomik durumu vurgulayan sergi VEKAM'da açıldı. Koleksiyoncular Derneği'nin katkılarıyla düzenlenen serginin açılışına Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık ve Ankara Barosu Başkanı Sema Aksoy'da katıldı.

TANIK: "CUMHURİYET, SORGULANABİLİR VE DEĞİŞTİRİLEBİLİR İNSAN YÖNETİMLERİNİ İFADE ETTİĞİ İÇİN KUTSALDIR"

Tanık açılışta yaptığı konuşmasına, bu özel günde böyle bir serginin açılışında bulunmaktan kıvanç duyduğunu söyleyerek başladı. Tanık; "Cumhuriyet duyarlılığını yükseltmeye çağıran bu özel serginin açılışında emeği geçenleri kutluyorum. Cumhuriyetin ilanının iki önemli vurgusu vardır; bir tanesi Hilafetin Kaldırılması diğeri Saltanatın Kaldırılması. Cumhuriyet bizim için sorgulanabilir, değiştirilebilir insan yönetimlerini ve kapımızın önüne gelmiş olan yönetim erkini ifade ettiği için kutsaldır, değerlidir. Bunu kuran Ulu Önder Atatürk'e ve onun ilkelerine saygı göstererek ülkenin yönetimine katkıda bulunan herkese şükran borçluyuz" ifadelerinde bulundu.

Konuşmaların ardından koleksiyonlarıyla sergiye destek olanlara plaket verildi ve sergi gezildi. Sergi, 31 Aralık'a kadar açık kalacak. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'Kur(t)uluş 1923' Sergisi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement