Kütahya-Bozüyük Karayolu Artık Bsk - Son Dakika
Yerel

Kütahya-Bozüyük Karayolu Artık Bsk

Kütahya-Bozüyük Karayolu Artık Bsk

Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, Kütahya-Bozüyük karayolunda Beton Asfalt Sıcak Karşımı (BSK) kaplama çalışmalarının tamamlandığını söyledi.

10.07.2013 14:16

Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, Kütahya- Bozüyük karayolunda Beton Asfalt Sıcak Karşımı (BSK) kaplama çalışmalarının tamamlandığını söyledi.

Kütahya İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda konuşan Vali Yılmaz, 2013 yılı Yatırım programında ilimiz genelinde 708 kamu yatırımı projesi var. Bunlardan uygulanmakta olan projeler için toplam 725 milyon TL'lik yatırım öngörülmüş ve 289 milyon TL harcama yapılmıştır. Nakdi gerçekleşme oranı yüzde 35'e tekabül etmektedir. 2013 yılı yatırım programında ilimizde en büyük pay yüzde 27 ile ulaştırma sektörü, yüzde 26 ile madencilik, yüzde 14 ile diğer kamu hizmetleri, yüzde 13 ile eğitim sektörü izlemektedir" dedi.

Eğitim sektöründe son yıllardaki en büyük rakamlardan bir tanesi olduğunu ve bu ilimizin kalkınması da insana yapılan yatırıma verilen değerin önemini bir daha gösterdiğini ifade eden Şerif Yılmaz sözlerine şöyle devam etti:

"İlimiz açısından biraz sonra arkadaşlarımız detaylı bir bilgi verecekler. Tabi önem taşıyan projelerimiz var. Öncelikle Karayollarımız ile ilgili Kütahya-Bozüyük yolu BSK kaplama işi tamamlandı diğer yollarda çalışmalar halen devam etmektedir.

Devlet Demir Yolları ile ilgili çalışmalar mevcut hattın yapılması ve yeni hızlı trenle ilgili çalışmalar sizlerinde bildiği gibi devam etmekte. Sulama ve enerji ile ilgili, barajlarla ilgili Aslanapa Kureyşler Barajı ve Hasanlar Barajı da devam etmekte.

Biraz önce ifade ettiğim gibi eğitimle ilgili yüzde 13'lük bir payla 104 adet dersliğin yapılması buna ilave spor salonları ve pansiyon yapılması belli bir aşamaya geldi. Bu hem Milli Eğitim bütçesinden hem Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bütçesi de dahil olmak üzere özellikle eğitim çağında olup ta taşımalı sistemininde dışında kalan hem ilköğretimde hem ortaöğretimde kalan çocuklarımızın da barınabileceği özellikle kız çocuklarımızın okula gitme imkanı sağlayacak yurt yapımları aşağı yukarı tüm ilçelerimizde devam etmekte. Bildiğiniz gibi sağlıkla ilgili de ilçelerimizde inşaatlar özellikle Tavşanlı ve Gediz'de belli bir seviyeye geldi. İl Merkezindeki hastane ile ilgili de süreç devam ediyor. İnşallah onunda kısa süre içinde ihalesi yapılıp hizmete sunulur" diye konuştu.

Vali Yılmaz başkanlığındaki toplantıya Vali Yardımcısı Metin Selçuk, Belediye Başkan vekili Halil Toklu, yatırımcı kuruluşların temsilcileri, bölge müdürleri, kaymakamlar, il müdürleri ve belediye başkanları katıldı. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kütahya-Bozüyük Karayolu Artık Bsk - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement