Kütahya'da 129 İşyerine 'Ramazan' Denetimi - Son Dakika
Yerel

Kütahya'da 129 İşyerine 'Ramazan' Denetimi

Kütahya\'da 129 İşyerine \'Ramazan\' Denetimi

Kütahya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Halil Yorulmaz, Ramazan ayının ilk 10 gününde gıda üretim ve satışı yapan 129 işyerinin denetimden geçerildiğini söyledi.

19.07.2013 17:01

Kütahya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Halil Yorulmaz, Ramazan ayının ilk 10 gününde gıda üretim ve satışı yapan 129 işyerinin denetimden geçerildiğini söyledi.

Tüketicilerimizin güvenilir gıdaya ulaşmasını sağlamak için, yıl boyunca ve özellikle ramazan ayında etkin denetimlerin yapılmasına aralıksız devam edileceğini belirten İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Halil Yorulmaz, "Güvenli gıdalarla beslenmek hastalıklardan korunmanın ilk adımıdır. Bu nedenle satın alınan ürünlerde mutlaka Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından verilen üretim izin numarasının etikette yazıp yazmadığının kontrol edilmesi gerekir" dedi.

Yorulmaz, piyasadaki kötü ve kusurlu ürünler konusunda vatandaşlara da görev düştüğünü belirterek, gıda tüketiminde toplumsal bilinçlenmenin önemini vurguladı.

Müdür Yorulmaz, tüketicilerin, üretim izni olmayan ve son kullanma tarihi geçmiş ürünleri satan işletmeleri bakanlığın 174 Alo Gıda hattına bildirmesini isteyerek açıkta satılan gıdaların satın alınmamasını talep etti.

Yorulmaz, bozulmuş, yırtılmış, şişmiş, delinmiş ve ambalajı sızıntı yapmış olan gıdaların insan sağlığını tehdit ettiğini de ifade etti.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Ramazan ayı boyunca gıda güvenliğinin sağlanması amacı ile 55 adet et ve et ürünleri üretim tesisi, süt ve süt ürünleri üretim tesisi ve yumurta paketleme işletmesi ile 74 adet satış ve toplu tüketim (market, manav, kasap, şarküteri, lokanta, fast food gibi işletmeleri denetlendiği belirtildi. Gerçekleştirilen denetimlerin etkinliğinin artırılması amacıyla 13 adet numune alınarak analize gönderildiği, mevzuata uygunsuz yada alınan numunelerinin Türk Gıda Kodeksine aykırı olduğu tespit edilen işletmelere ayrıca idari para cezası uygulandığı ifade edildi. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kütahya'da 129 İşyerine 'Ramazan' Denetimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement