Kütahya'da Halk Eğitim Merkezi kurslarına rekor katılım - Son Dakika
Yerel

Kütahya'da Halk Eğitim Merkezi kurslarına rekor katılım

Kütahya'da Halk Eğitim Merkezi kurslarına rekor katılım Kütahya Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü bünyesinde 2022 yılında açılan toplam bin 478 kurstan 51 binin üzerinde kursiyerin katılarak, kurslardan yararlandığı açıklandı.

21.12.2022 11:50  Güncelleme: 11:59

Kütahya'da Halk Eğitim Merkezi kurslarına rekor katılım

KÜTAHYA - Kütahya Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü bünyesinde 2022 yılında açılan toplam bin 478 kurstan 51 binin üzerinde kursiyerin katılarak, kurslardan yararlandığı açıklandı. İl genelinde ise, 13 Halk Eğitim Merkezi'nde toplam 100 binin üzerinde kursiyer faydalandı.

Pandemi döneminde azalan kurs ve kursiyer sayısının normale döndüğünü ve her yaştan vatandaşın kurslara katılım sağlayarak hayat boyu öğrenmeyi hedeflediklerini belirten Kütahya İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, "Bizler Kütahya Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü olarak 2022 yılında açmış olduğumuz 442 Mesleki Teknik kursa 12 bin 97, 1036 Genel türdeki kursa 39 bin 18 kursiyer katılmış olup, buna göre 233 farklı türde açılan toplam bin 478 kurstan 51 bin 115 kursiyer faydalanmıştır. Pandemi döneminde sosyal mesafe ve kapanmalar ile birlikte kurs ve kursiyer sayımızda büyük oranda düşüş olmuştu. Ancak yaz ayları ile birlikte hem kısıtlamaların kaldırılması hem de normale dönüş süreci ile birlikte gelen talepler üzerine kurslarımızı açmaya başladık. El sanatlarından, dil kurslarına, aile eğitimlerinden E- KPSS'ye kadar yıl içerisinde bin 478 kursta 51 bin 115 kursiyerimiz katılım sağlamış. Hayat boyu öğrenme sloganı ile birlikte bizler kurumumuzda 7'den 77'ye her yaştan bireye çeşitli kurslar açarak gelişim öğrenme temalı çalışmalarımızı yürütüyoruz. 2023 yılında ise gelen talepler üzerine kurslarımızı hem çeşitlendirmeyi hem de artırmayı hedefliyoruz. Tüm vatandaşlarımızı Halk Eğitimi Merkezlerine bekliyoruz" diye konuştu.

Velilere yönelik 42 kurs açıldı

Pandemi döneminde günlük yaşam alışkanlarının değiştiğini ve bu yönde 'Aile okulu' projesini hayata geçirdiklerini belirten Müdür Başyiğit, "Proje çerçevesinde üç farklı eğitim planlanmıştır. Bunlardan birincisi, 'Aile Okulu Eğitici Eğitimi Hizmet İçi Eğitim Kursu', ikincisi 'Aile Okulu Eğitici Eğitimi Yaygın Eğitim Kursu' ve üçüncüsü ise 'Aile Okulu Eğitimi (Velilere yönelik) Yaygın Eğitim Kursu'dur. Bu kapsamda Aile okulu eğitimine katılan veliler ise Aile İçi İletişim Becerileri. Bilinçli ve Güvenli Teknoloji Kullanımı. Çatışma ve Stres Yönetimi, Bağımlılıkla Mücadele, Sosyal Duygusal Beceri Gelişimi, Akran İlişkileri, Sağlıklı Beslenme ve Fiziksel Aktivite, Ahlaki Gelişim konularında eğitim almaktadırlar. 'Aile Okulu Eğitici Eğitimi'ne 90 öğretmenimiz katılıp belge almaya hak kazanmıştır. 'Aile okulu' projesi kapsamında velilere yönelik 42 kurs açılmış ve 2223 velimize eğitimlerimiz devam etmektedir" ifadelerini kullandı.

Kütahya\'da Halk Eğitim Merkezi kurslarına rekor katılım
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kütahya'da Halk Eğitim Merkezi kurslarına rekor katılım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Aynur Yavuz: Osmanlıca kursunun açılmasını istiyoruz 0 0 Yanıtla

Advertisement