Lapseki Belediyesi Araç Filo Sayısını 20'ye Çıkarttı - Son Dakika
Yerel

Lapseki Belediyesi Araç Filo Sayısını 20'ye Çıkarttı

Lapseki Belediyesi Araç Filo Sayısını 20\'ye Çıkarttı

Çanakkale'nin Lapseki Belediyesi, yeni alınan kamyon, ikinci el dozer kepçe ile araç filo sayısını yirmiye çıkarttı.

28.12.2013 11:13  Güncelleme: 11:17

Çanakkale'nin Lapseki ilçesi Belediyesi, yeni alınan kamyon, ikinci el dozer kepçe ile araç filo sayısını yirmiye çıkarttı. Yeni araçlar için, Çınaraltı meydanında hizmete sokma töreni düzenledi.

Lapseki Belediye Başkanı Gani Mehmet Ekim, yaptığı açıklamasında, " Yıl sonuna kadar araç sayımızı 20'ye tamamlayacağımıza söz vermiştik. Sıfır model kamyon aldık. Halk arasında da kırkayak olarak isimlendiriliyor. Bu aracımızı damperli kamyon olarak kullanacağız. Birde paletli dozer aracımızı aldık. 2 yıl önce Belediyemize kum çakıl stabilize ocağı tahsis ettirdik. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı Maden İşleri Genel Müdürlüğünden verilmiş bir ruhsatımız var. Elimizde bir damperli kamyon var. Bunlarla yeni açtığımız yollara malzeme çekmemiz lazım. Fakat, tek kamyon olduğundan ekonomik değil. Kepçe kamyona yükleyecek kamyon Lapseki'ye gelip tekrar ocağa dönene kadar yatacak. Bu işi uygun bulmadık. Bu soruna çözüm bulmak için uzun yıllar ilçemize hizmet etmesi açısından bu kamyonu aldık. Göreve geldiğimizde yaklaşık bir bütçe kadar borç almıştık. Hemen hemen hepsini ödedik ve 600 bin civarında borcumuz vardı. Bunu da iki ay içerisinde ödeyeceğiz" dedi.

Çöp kamyonun hibe olarak verildiğini hatırlatan Başkan Ekim alınmasında katkı sağlayan MHP eski Milletvekili Mustafa Kemal Cengiz ve Ak Parti Milletvekili Mehmet Daniş'e teşekkür etti. Alınan iki aracın hiçbir hibe yardım ve kredi alınmadan belediyenin öz kaynaklarıyla karşılandığına vurgu yapan Başkan Ekim "İnşallah ilçemize hayırlı olur" dedi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Lapseki Belediyesi Araç Filo Sayısını 20'ye Çıkarttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement