Madde Bağımlılığında Acil Yaklaşımlar Sempozyumu - Son Dakika
Yerel

Madde Bağımlılığında Acil Yaklaşımlar Sempozyumu

Madde Bağımlılığında Acil Yaklaşımlar Sempozyumu

Samsun Vali Yardımcısı Küçük: "Uyuşturucu ile mücadeleyi topyekun vermek zorundayız"

25.09.2014 16:53

Samsun İl Sağlık Müdürlüğünce uyuşturucu ile etkin bir mücadele sürdürmek için uzman ve akademisyenlerin katılımları ile sempozyum düzenlendi.

Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonu'nda gerçekleşen "Madde Bağımlılığında Acil Yaklaşımlar Sempozyumu"nda uyuşturucu ile mücadele farklı yönleriyle anlatıldı.

Sempozyumda söz alan Samsun Vali Yardımcısı İbrahim Küçük, ülke genelinde olduğu gibi Samsun'da da uyuşturucu ile mücadelede çeşitli stratejiler geliştirildiğini söyledi.

Uyuşturucu ile mücadelenin sadece güvenlik birimleri ve kurumların çabaları ile olmayacağını, vatandaşların da bu mücadeleye katkı vermesi gerektiğini vurgulayan Küçük, şöyle konuştu:

"Bununla mücadele sadece bir kişinin, kurumun örnek olarak sadece sağlık teşkilatının vereceği bir mücadele değildir. Uyuşturucu ile mücadeleyi topyekun vermek zorundayız. Bunu verirken de sokağıyla, okuluyla, ailesiyle kurum ve kuruluşlarıyla, yöneticisiyle, anne babasıyla hep birlikte hareket etmek zorundayız. Çünkü hayatımızı yönlendiren ve bizi şekillendiren unsurların çoğunun alışkanlıklar olduğunu dikkate aldığınızda madde bağımlılığının da bir alışkanlık olduğunu ve hayatımızın gelecekteki bütün bölümlerini yönlendireceğini düşünmek zorundayız."

Bu tür olaylarla daha iyi mücadele edebilmek için Samsun Valiliği olarak çaba içinde olduklarını belirten Küçük, "Bu arayışı yaparken en büyük görev çevredeki insanlara, ailelere, fertlere, sokaktaki insanımıza da düşmektedir. Çünkü ihbar mekanizmasının çalışması gerekiyor. İhbar mekanizması çalışmadığı takdirde bizler sadece emniyet ve asayiş birimlerimizle hastanelere yansıyan olaylarla sınırlı kalarak bu işle mücadele etmeye çalışıyoruz ancak bunda bir yere kadar başarılı olmak mümkün. Kamuoyunun, vatandaşlarımızın desteğini almak zorundayız" diye konuştu.

Uyuşturucu ile mücadelede ihbarcının deşifre olacağı gibi endişelerin yersiz olduğunu, ihbarcının gizli tutulacağını, bu hassasiyetin yasalarla da sabit olduğunu ifade eden Küçük, son dönemde yapılan değişikliklerle ihbarın teşvik edilmesi amacıyla ihbarcıya çeşitli ödüller verildiğini hatırlattı.

Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Köksal ise insanların yasadışı uyuşturucu kullanmalarının bir çok sebebi olduğunu, bazılarının sorunlarından kaçmak için bazılarının ise can sıkıntısı ve meraktan ya da iyi hissetmek istediklerinden uyuşturucu kullandıklarını dile getirdi.

Madde bağımlılığının her yaşta eğitim durumuna bakmaksızın görülebileceğini belirten Köksal, "Madde bağımlıları her türlü eğitim ve yetişme durumunda olabilirler. Erkek veya bayan, genç veya yaşlı, zengin veya yoksul, çalışan veya işsiz, şehirli veya şehir dışından olabilirler. Uyuşturucu herkesi etkisi altına alabilir. Uyuşturucunun bazı etkileri kulağa hoş gelse de bunlar uzun sürmez. Sonrasında bir çok insan bunalıma girip yalnızlığa kapılır ve kendisini hasta hissetmeye başlar" diye konuştu.

Söz konusu sempozyumda, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nden Doç. Dr. Sırrı Bilge, bağımlılık yapan maddeler, aynı üniversiteden Prof. Dr. Yücel Yavuz madde intoksikasyonu vakalarında 112 acil ve acil klinik yaklaşım, Samsun Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Uzm Dr. Mehmet Çevik uyuşturucu madde kullanıcılarının tespit, takip ve tedavi boyutu, Samsun Adli Tabiplik Müdürlüğü Uzm. Dr. Mehmet Kocakaya madde bağımlılığı vakalarında sağlık çalışanlarının hukuki sorumluluğu ile Samsun İl Emniyet Müdürlüğü TUBİM İl Temas Görevlisi Yavuz Alp narkotik açıdan madde bağımlılığı konularında sunum yaptı. - Samsun

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Madde Bağımlılığında Acil Yaklaşımlar Sempozyumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement