Madep Ödül Töreni Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Madep Ödül Töreni Yapıldı

Madep Ödül Töreni Yapıldı

Malatya Valiliği tarafından başlatılan ve Malatya Belediyesi tarafından desteklenen Malatya Değerler Eğitim Projesi (MADEP) ödül töreni yapıldı.

05.07.2013 17:41

Malatya Valiliği tarafından başlatılan ve Malatya Belediyesi tarafından desteklenen Malatya Değerler Eğitim Projesi (MADEP) ödül töreni yapıldı.

Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda düzenlenen törende konuşan Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, "Malatya Değerler Eğitim Projesi'nin amacı Malatya il genelinde anaokulu, ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin sağlıklı kişiliğin temel taşlarını oluşturan toplumsal değerler konusunda kazanımlarını ve fedakarlık düzeylerini arttırmaktır. Bizim kadim değerlerimiz olarak bildiğimiz, birçok değerlerimizi eğitim üzerinden hem ailelere ve hem de çocuklara ulaştıralım diye bu projeyi yürüttük. Projeyi yürütürken Malatya Belediyesi'nden ciddi destek aldık ve her değer çalışmasında belediye bize 80 bin adet broşür verdi. Bu broşürler bütün velilerimize ve ilçelere ulaştırıldı" dedi.

Bulut, proje takvimi kapsamında bu yıl empati, saygı-özsaygı, yardımlaşma ve sorumluluk değerlerinin işlendiği, önümüzdeki eğitim döneminde ise sevgi, doğruluk-dürüstlük, farklılıkları kabullenme-hoşgörü ve güven ve özgüven değerlerinin okullarda işleneceğini kaydetti.

Törene katılan Belediye Başkanı Ahmet Çakır, "Eğitim alanında ihtiyacımız olan bir açıklığın giderilmesiyle ilgili çok güzel bir proje çalışması özellikle geleceğimizden emin olmak istiyorsak mutlaka çocuklarımızı bilinçli yetiştirmek zorundayız. Bugün baktığımız zaman aynı okulu bitirmiş insanlardan ülkesine, insanlığa faydalı insanlar yetiştiği kadar aynı zamanda ülkesini dinamitleyen değişik örgütlere mensup olan aynı okul mezunları her zaman görmek, şahit olmak mümkün. Dolayısıyla bir temel eğitim vermek gerekiyor. Yani değerlerini bilen, vatanını bilen, insanı bilen, geçmişini tanıyan, tarihini bilen bunu gelecekle bağ kurabilecek kendi özgüveni gelişebilmiş olayları analiz edebilen bir gençliğin yetişmesi gerekiyor ve burada bir eksiklik giderilmeye çalışılıyor" diye konuştu.

Konuyla ilgili değerlendirme yapan Vali Vasip Şahin ise, "Eğitim gündemimizin birinci sırasında. Bu sadece bizim için değil, herkes için bu böyle olmalı. Her toplum için böyle olmalı. Gelişmiş ya da gelişmemiş, fakir ya da zengin herkesin bilgisini sürekli kılmaya, sürekli onu tazelemeye ve üzerine yeni bilgiler eklemeye ihtiyacı vardır. Aksi takdirde bir gün kaçınılmaz sonuçlar, yani geri kalma ile karşı karşıya kalır. Projenin amacı, aslında bizim eğitimin temel amacıdır, iyi insan ve iyi vatandaş yetiştirme, mili ve manevi değerlere bağlı, onları özümsemiş insanlar yetiştirmektir" şeklinde konuştu.

Törende, MADEP kapsamında 'En Değerli Okullarımız' kategorisinde anaokulları arasında 91 Bin Dev Öğrenci Sevgi Anaokulu birinci, Yeşilyurt Prof. Dr. Mesut Parlmak Anaokulu ikinci ve Kamu Görevlileri Anaokulu ise üçüncü oldu. Ödülleri olan tablet ve plaketlerini Vali Vasip Şahin'in elinden aldı. İlkokullar kategorisinde Yalçın Koreş ilkokulu birinci, Polis Amca İlkokulu ikinci ve Mehmet Topsakal ilkokulu ise üçüncü oldu. Bu okullarda tablet ve plaketlerini Belediye Başkanı Ahmet Çakır'dan aldı.

Ortaokullar kategorisinde ise 91 Bin Dev Öğrenci Ortaokulu birinci, Mustafa Kemal Atatürk Ortaokulu ikinci ve Mehmet Topsakal Ortaokulu ise üçüncü oldu. Bu okulların ödüllerini de Cumhuriyet Başsavcı Vekili Abdülkadir Gündem verdi.

MADEP çalışmaları kapsamında 'Yardımseverlik Değerlerini' en iyi işleyen okullar şu şekilde oluştu:

(Anaokulları) 91 Bin Dev Öğrenci Sevgi Anaokulu, Mevhibe Hanım Anaokulu ve Kamu Görevlileri Anaokulu. (Ortaokullar) Özal İlkokulu, Şehit Murat Doğru İlkokulu ve Fatih İlkokulu. (Ortaokullar) 23 Nisan Ortaokulu, Vakıfbank Ortaokulu ve 91 Bin Dev Öğrenci Ortaokulu.

MADEP çalışmaları kapsamında 'Sorumluluk Değerlerini' en iyi işleyen okullar şu şekilde oluştu:

(Anaokulları) Mehmet Topsakal Anaokulu, 91. Bin Dev Öğrenci Sevgi Anaokulu ve Şehit Öğretmen Elif Livan Anaokulu. (İlkokullar) Sütlüce İlkokulu, Abdulkadir Eriş İlkokulu ve Begüm Kartal İlkokulu. (Ortaokullar) 91. Bin Dev Öğrenci Ortaokulu, Mustafa Kemal Atatürk Ortaokulu ve Yaygın Ortaokulu.

En iyi seçilen okullara ise protokol üyelerince plaket ve ödülleri verildi. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Madep Ödül Töreni Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement