Malatya'da 2 Yılda 3 Ton 713 Kilogram Esrar Ele Geçirildi - Son Dakika
Yerel

Malatya'da 2 Yılda 3 Ton 713 Kilogram Esrar Ele Geçirildi

Malatya\'da 2 Yılda 3 Ton 713 Kilogram Esrar Ele Geçirildi

MALATYA (İHA) – Malatya’da emniyet güçleri tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda 2 yıllık sürede 3 ton 713 kilo esrar ele geçirildi.

18.12.2013 16:01

MALATYA (İHA) – Malatya'da emniyet güçleri tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda 2 yıllık sürede 3 ton 713 kilo esrar ele geçirildi.

Malatya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürü Erol Keskin tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, 2012 ve 2013 yıllarında, esrar maddesi yakalamaları artan bir grafik izlemiş olup 2 yıl içerisinde, müdahale edilen 274 olay kapsamında 574 şüpheli hakkında yasal işlem yapılmıştır.

Nitekim bu yakalamalar neticesinde 2012 yılında 1 ton 129 kg esrar yakalamasına karşılık

2013 yılında yüzde 129'luk bir artışla 2 bin 584 kg esrar maddesi ele geçirilmiştir. Böylelikle 2 yıllık sürede 3 ton 713 kg esrar maddesinin yakalanması sağlanmıştır.

Bu yakalamalarla insanımızı geri dönülemez bir bağımlılık sürecine sokan suç organizasyonlarının faaliyetlerine büyük bir sekte vurulmuş olup gerek Malatya ilimizde gerekse hedef illerdeki binlerce insanımızın uyuşturucu ile zehirlenmesinin önüne geçilmiştir.

Avrupa ülkelerine sevk edilmek üzere ilimiz güzergahı üzerinden batı bölgelerine ulaştırılmaya çalışan eroin ve sentetik uyarıcı üretiminde kullanılan kimyasal maddelerle ilgili olarak yol uygulamalarında başarılı sonuçlar alınmıştır.

Yapılan kontroller neticesinde 2012 yılında ülkemizde bugüne kadar yapılan en büyük yakalama olarak kayıtlara geçen 80 kg metamfetamin maddesi ele geçirilmiştir. Bunun yanı sıra yapılan iki ayrı yaka; imada ise 99 kg eroin maddesi ele geçirilmiştir" ifadelerini kullandı.

Keskin, daha sonra şu bilgileri verdi:

SOKAK SATICILARINA YÖNELİK FAALİYETLER

İlimizde faaliyet gösteren öğlence merkezleri ve civarında yapılan uyuşturucu madde satışları iie ilgili olarak 2012 yılında başlatılan planlı çalışma 12.06.2013 tarihinde operasyona dönüştürülmüştür. Bu operasyon kapsammda; 53 ayrı uyuşturucu madde satışı delillendirilerek, 33 kg 752 gram esrar maddesi ele geçirilmiş, torbacı olarak adlandırılan 29 şüpheli yakalanmış ve bu şahıslardan (25)'i tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir.

MADDE BAĞIMLILIĞI ve KULLANIMINI ÖNLEMEYE YÖNELİK FAALİYETLER

Bağımlılıkla mücadelede farkkındalığı artırmak amacıyla yürütülen eğitim ve bilgilendirme

faaliyetlere 2012 ve 2013 yıllarında artan bir ivme sürdürülmüş, ¡ise ve üniversite öğrencileri,

öğrenci velileri, öğretmenlerimiz, silah altında bulunan er ve erbaşlar ile kamu kurumlarında çalışan memurlara yönelik pek çok seminer faaliyeti icra edilmiştir. Diğer taraftan yazılı ve görsel medyada yayınlanmak üzere yapılan bilinçlendirme çalışmalarıyla ilgili basınla gerekli paylaşımlarda bulunulmuştur.

KAÇAKÇİLIK VE MALİ SUÇLARLA MÜCADELE FAALİYETLERİ

Ülke ekonomisine, çevre ve insan sağlığına zarar veren kaçakçılık faaliyetlerine yönelik çalışmalar önem arz etmektedir. Narkotik suçlarla mücadele esaslarına paralel olarak ilimiz bağlantı karayollarında yol kontrolleri ve il içindeki operasyonel nitelikli çalışmalar aynı şekilde aralıksız olarak sürdürülmektedir.

Son dönemlerde özellikle tütün mamüllerinin kaçakçılığının ön plana çıktığı görülmektedir. Ülke ekonomisi ve insan sağlığı açısından ciddi bir tehdit oluşturan bu kaçakçılık suçuyla mücadeleye öncelik verilmektedir.

Diğer taraftan mali suçlar içerisinde farklı bir yeri olan rüşvet ve kamu kurumlarını hedef alan yolsuzluk ve diğer adli nitelikli usulsüzlüklerle ilgili adli makamların talimatları doğrultusunda gerekli çalışmalar yürütülmektedir.

örnek verilecek olursa;

Yasadışı kürtaj ve rüşvet soruşturması kapsamında 01.01.2013 tarihinde eş zamanlı operasyon gerçekleştirilmiştir.

Kamu ve özel sağlık sektöründe çalışan 14 sağlık çalışanı olmak üzere gözaltına alman toplam 19 şahıstan 4'ü sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir.

ORGANİZE SUÇLARLA MÜCADELE FAALİYETLERİ

Ekonomik ve sosyal hayatı tehdit eden, devletin vatandaşı nezdinde itibarına ve güvenilirliğine yönelik tereddütler oluşturan organize suç faaliyetleri ile mücadele büyük önem arz etmektedir. Bu suç türlerinin toplumda yaygınlaşması adalet duygusunu sarsmakta ve devlet otoritesine zarar vermektedir.

Bu nitelemelere uygun olarak ilimiz merkezli olmak üzere pek çok ilde faaliyet gösteren silahlı bir suç örgütünün faaliyetleri tespit edilmiş ve delillendirme faaliyetlerinin tamamlanması ile birlikte 26.03.2013 tarihinde operasyon gerçekleştirilmiştir. Operasyon kapsamında 51 şahıs yakalanarak göz altına alınmış, mahkemeye sevk edilen 18 şahıs tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir.

Ülkemizi ekonomik ve sosyal yönden tehdit eden, insan hayatına ve yaşadığımız çevreye, kültürel dokumuza zarar veren kaçakçılık ve organize suç faaliyetlerine yönelik çalınmalar artan bir kararlılıkla sürdürülecektir. Bu başarının elde edilmesinde ve devam etmesinde katkısı bulunan Malatya halkımızdan aynı desteğinin artarak devam etmesi beklenmektedir." - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Malatya'da 2 Yılda 3 Ton 713 Kilogram Esrar Ele Geçirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement