Mamak'ta Ankara Temalı Kültür Sanat Etkinliği - Son Dakika
Yerel

Mamak'ta Ankara Temalı Kültür Sanat Etkinliği

Mamak\'ta Ankara Temalı Kültür Sanat Etkinliği

Mamak Belediyesi, Mamak Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen 1.Ankara Temalı Kültür Sanat Etkinliği, Necmettin Erbakan Kongre Merkezi'nde yapıldı.

01.06.2013 16:26

Mamak Belediyesi, Mamak Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen 1. Ankara Temalı Kültür Sanat Etkinliği, Necmettin Erbakan Kongre Merkezi'nde yapıldı.

Etkinlikte, Mamak Kaymakamlığı tarafından öğrenciler arasında düzenlenen tasarım, fotoğraf ve o ses Ankara yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi. Mamak'ta bulunan okullar arasında gerçekleştirilen 'Tasarımla Canlan Ankara' isimli tasarım yarışmasında Ankara Kalesiyle birinci olan Melike Kaya, Angaranın Seğmeni'yle ikinci olan Ayşenur Aytaç ve Anıtkabir ile üçüncü olan Buse Kılıç ödüllerini Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş' un elinden aldı. 'O An'kara' adlı fotoğraf yarışmasında; Anıtkabir fotoğrafıyla birinci olan Emine Ayça Demirbilek, gece Ankara manzarasıyla ikinci olan Deniz Çetin, ağaç ve çocuk fotoğrafıyla üçüncü olan Sılgül Şimşek ödüllerini Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül' ün elinden aldı. Başkent'te bulunan liseler arasında düzenlenen 'O Ses Ankara' yarışmasında dereceye girerek birinci olan Yenimahalle 75. Anadolu Lisesi'nden Grup Bir Yorum Bir Çeyrek, ikinci olan Tuzluçayır Anadolu Lisesi'nden Grup Çayır, üçüncü olan Mamak Başkent Anadolu Lisesi'nden Grup Başkent ise ödüllerini Mamak Kaymakamı Ertuğrul Kılıç'tan aldı.

Başkent hakkında hazırlanan sine vizyon gösterisinin ardından Misket Havası'nın nasıl ortaya çıktığını konu alan tiyatro gösterisi Mamaklı öğrencilerden tam not aldı. Programda konuşan Mamak İlçe Mille Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş, "Ankara'nın tarihimizde çok önemli bir yeri var. Ankara Türkiye Cumhuriyeti'nin başkentidir ancak bunun yanında çok köklü bir kültürü vardır. Amacımız bu tarihi ve kültürü gençlere aktarmak" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mamak'ta Ankara Temalı Kültür Sanat Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement