Manavgat Müftülüğünden 'Din Dili' Konulu Konferans - Son Dakika
Yerel

Manavgat Müftülüğünden 'Din Dili' Konulu Konferans

Manavgat Müftülüğünden \'Din Dili\' Konulu Konferans

Antalya’nın Manavgat İlçesinde ‘Din Dili’ konulu konferans düzenlendi.

04.03.2014 17:35

Antalya'nın Manavgat İlçesinde 'Din Dili' konulu konferans düzenlendi.

Manavgat İlçe Müftülüğü tarafından Manavgat İmam Hatip Lisesi konferans salonunda 'Din Dili' konulu konferans düzenlendi. Din İşleri Yüksek Kurulu üyesi, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yard. Prof. Dr. Bünyamin Erul'un konuşmacı olarak katıldığı konferansa Diyanet İşleri Başkanlığı Baş Müfettişi Mehmet Zeki Yılmaz, Serik İlçe Müftüsü Dr. Abdülkadir Karakuş, İlçe müftülüğü bünyesine görev yapan Din görevlileri katıldı.

Taşağıl Beldesi Hacı Hamza Atalay Kuran Kursu Öğreticisi Bekir Şeker'in okuduğu Kuran tilavetiyle başlayan konferansta Manavgat Müftüsü Hasan Hayri Yaşar, "Dünya bir dönüşüm ve değişim içerisinde, bu değişim ve dönüşümü görmemiz gerekiyor. Vaaz ve irşat denince, tanımlarından bir tanesi de, İslam ile insanlığın arasındaki engelleri kaldırmaktır. Onun için en önemli yöntemlerden biriside Hitap etmektir konuşmaktır, iletişim kurmaktır" dedi.

Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Bünyamin Erul ise, "Din dili, ayrıştırıcı değil birleştirici olmalı, saygı, sevgi ve hoşgörülü bir anlatımla, dinin anlatımı yapılmalıdır. Din dili kimse tarafından değersizleştirilemez, zedelenemez ve ötekileştirilemez"diye konuştu. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Manavgat Müftülüğünden 'Din Dili' Konulu Konferans - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement