Manavgat'taki Orman Yangını - Son Dakika
Yerel

Manavgat'taki Orman Yangını

Manavgat\'taki Orman Yangını

Kontrol altına alınan yangında 5 hektarın üzerinde alan zarar gördü

26.07.2013 19:15

Manavgat'ta çıkan orman yangını kontrol altına alındı.

İlçe merkezinde bulunan ve tamamen kızıl çam ağaçları ile kaplı Türkbeleni mevkisinde çıkan orman yangınına 4 yangın söndürme helikopteri ile çok sayıda arazöz ve orman işçisi ile müdahale edildi.

Tamaman kontrol altına alınan yangında bir sivil araç yandı, orman işçilerinin kaldığı bir bina da zarar gördü.

Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yangının kısa sürede söndürüldüğünü, can kaybı yaşanmamasının sevindirici olduğunu söyledi.

Yangının evlere ve konutlara ulaşmadan söndürüldüğünü bildiren Bulgurlu, "Orman işçilerimizden birisi hemen yangına koştuğu için otomobili alevler arasında kalarak yandı. Evlerde yangın nedeniyle tahliye söz konusu olmadı" dedi.

Manavgat Vergi Dairesinin boşaltıldığı şeklinde asılsız söylentiler yayıldığını dile getiren Bulgurlu, şöyle konuştu:

"Measi saati dışında olduğu için zaten binada çok fazla kimse bulunmuyordu. Binadan herhangi bir eşya da boşaltılmadı. Sadece sıcaktan dolayı binada bulunan bir cam kırıldı. Yangının söndürülmesi sırasında üstün gayret gösteren orman işçileri ve yangına müdahale eden tüm vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum."

Manavgat Orman İşletme Müdürü İsmail Hacıoğlu ise yangında 5 hektarın üzerinde bir alanın yandığını söyledi.

Yangının evlere yakın bir alanda başladığını vurgulayan Hacıoğlu, çıkış nedenini ise henüz belirleyemediklerini kaydetti.

Yangına 100 orman işçisi, 4 helikopter, 25 civarında itfaiye ve arazöz aracı ile iş makineleriyle müdahale ettiklerini anlatan Hacıoğlu, "Bölgede soğutma çalışmalarımız sürüyor. Vetandaşlarımız da kovalarla su taşıyarak yangına müdahale etti. Alevlerin evlere yaklaşmasına yardımcı oldular" diye konuştu.

Manavgat Radyo Televizyonu Genel Müdürü Sedat Manav da verici istasyonlarının tamamının yangın alanında bulunduğunu, bu nedenle bazı vericilerinin zarar gördüğünü bildirdi. Manav, yangın sonrasında radyo yayınlarını yeniden başlattıklarını belirtti. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Manavgat'taki Orman Yangını - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement