Manisa Valisi Daşöz, Mevsimlik İşçilerle İftar Yaptı - Son Dakika
Yerel

Manisa Valisi Daşöz, Mevsimlik İşçilerle İftar Yaptı

Manisa Valisi Daşöz, Mevsimlik İşçilerle İftar Yaptı

Ramazan ayı boyunca her gün farklı yerlerde iftar açan Manisa Valisi Daşöz, bu kez merkeze bağlı Halıtlı köyünde Şanlıurfa'dan gelen mevsimlik tarım işçileriyle iftar açtı.

17.08.2012 15:58  Güncelleme: 15:56

Ramazan ayı boyunca her gün farklı yerlerde iftar açan Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, bu kez Merkeze bağlı Halıtlı köyünde Şanlıurfa'dan gelen mevsimlik tarım işçileriyle iftar açtı.

Vali Daşöz'ü zılgıtla ve alkışlarla karşılayan Şanlıurfalı mevsimlik işçiler Puşi hediye ettiler. Vali Daşöz ve diğer konukları çiğköfte ile ağırlayan Şanlıurfalı bayanlar ziyaretten büyük mutluluk duyduklarını ifade ettiler. İftar yemeğine Vali Daşöz'ün yanı sıra Vali Yardımcısı Necmettin Yalınalp, İl Jandarma Komutanı Alb. Mustafa Doğru, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami Katran, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi, Manisa Ziraat Odası Başkanı Nuri Sorman, İl Genel Meclisi Üyesi İbrahim Onaylı, Manisa Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Doğan Ensivri ile mevsimlik işçiler katıldı.

Vali Daşöz ve protokol üyeleri ezan okunmasının ardında kurulan yer sofrasında işçilerle birlikte iftar açtı. Geçici tarım işçileriyle birlikte iftar açmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyleyen Vali Daşöz, "Başka illerden ilimize hasat yapmak amacıyla misafir ettiğimiz arkadaşlarımızla beraber bir iftar yemeğinde beraberiz. Manisa Merkeze bağlı Halıtlı köyündeyiz. Domates kurutma hasadı devam ediyor. Şanlıurfa'nın ilçelerinden çok sayıda insan var. Onları hem yakından görmek hem bir akşamı birlikte geçirmek, bir iftarı onlarla paylaşmak için buraya geldik. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Bizlere Şanlıurfa'nın meşhur çiğköftelerini ikram ettiler. Misafirperverliklerini gösterdiler. Bir kaynaşma olsun, bir kucaklaşma olsun, bir bayramlaşma olsun amacıyla bir araya geldik. Bütün Manisa halkının, burada bizleri misafir eden arkadaşlarımızın yaklaşan Ramazan Bayramlarını kutluyorum" dedi. Mevsimlik işçilerin Manisa'ya getirilmesini koordine eden Mehmet Yaman, Şanlıurfa Siverek'ten kurutmalık domates için geldiklerini belirterek, "Valimize bizleri kırmadığı için çok teşekkür ediyoruz. Bizlere her konuda yardımcı oldular. Yaklaşık 120 kişiyle buraya geldik. Yaklaşık 2 ay kalacağız. Allah devletimizden razı olsun. Su, elektrik, banyo, mutfak konularında bize yardımcı oldular. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

İftarın ardından Vali Daşöz, köyde kurulan 16 çadırda kalan ailelere bayram şekeri, Manisa Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Doğan Ensivri de su sebili hediye etti.

(ÖND)

17.08.2012 15: 09: 43

TSI

NNNN - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Manisa Valisi Daşöz, Mevsimlik İşçilerle İftar Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement