Mehmet Akif Ersoy Atölyesi Kursiyerleri İstiklal Marşı'nın Yazıldığı Taceddin Dergahı'nı Gezdi - Son Dakika
Yerel

Mehmet Akif Ersoy Atölyesi Kursiyerleri İstiklal Marşı'nın Yazıldığı Taceddin Dergahı'nı Gezdi

Mehmet Akif Ersoy Atölyesi Kursiyerleri İstiklal Marşı\'nın Yazıldığı Taceddin Dergahı\'nı Gezdi

Bağcılar Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Atölyesi bünyesinde sertifika alan kursiyerler, Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşı'nı yazdığı Ankara Hamamönü'nde bulunan Taceddin Dergahı'nı gezdi.

14.01.2012 11:41

Bağcılar Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Atölyesi bünyesinde sertifika alan kursiyerler, Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşı'nı yazdığı Ankara Hamamönü'nde bulunan Taceddin Dergahı'nı gezdi.

'Asım'ın Nesli Mehmet Akif Ersoy'un Milli Mücadele Yolunda' gezi programı kapsamında Bağcılar Belediye Başkan Yardımcısı Muhterem Şahin, araştırmacı-yazar Abdurrahman Şen ve İstanbul Bağcılar Belediyesi '2011 Mehmet Akif Ersoy Yılı' etkinliği çerçevesinde sertifika alan kursiyerler, Türkiye turuna çıktı. Ankara ziyaretinin ilk durağında Hacı Bayram Camii'nde sabah namazı kılan gezi heyeti, daha sonra Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşı'nı da kaleme aldığı Hamamönü'ndeki Taceddin Dergahı'nı gezdi. Şen,

burada Mehmet Akif Ersoy ve yaşamına ilişkin kursiyerlere bilgiler verdi. Şen, gezi programları ile ilgili olarak, "Bu program aslında Bağcılar Belediyesi tarafından '2011 Mehmet Akif Yılı' etkinlikleri çerçevesinde düzenlendi. Bağcılar Belediyesi, 2011 Mehmet Akif Yılı'nda yılın hakkını en iyi veren kurum olarak, Akif severler olarak hakkı teslim edilmiştir. Yıl içerisinde Bağcılar Belediyesi birçok etkinlik yaptı. Bunlardan bir tanesi yıl boyunca iki dönem Mehmet Akif seminerleri yapıldı. Buradaki arkadaşların önemli bir bölümü bu seminerlere katılan kursiyerler. Normal ders gibi yoklama yapılarak, bir bölüm insan burada Mehmet Akif seminerlerine katıldı. Belediye de bu seminerlere katılanları ödüllendirmiş olmak için 'Mehmet Akif Milli Mücadele İçin Anadolu Yollarında' adı altında Mehmet Akif'in gezmiş olduğu, vaazlarıyla milli mücadeleyi coşturduğu güzergaha çıkmış olduk" diye konuştu.

Sabah namazını Hacı Bayramı Veli Camii'nde kıldıklarını kaydeden Şen, bu programdan sonra Kastamonu'ya, oradan da Balıkesir'e geçeceklerini belirtti.

Bağcılar Belediye Başkan Yardımcısı Muhterem Şahin ise, "Biz programı yaptıktan sonra hep birlikte buraya geldik. Rahmetli Mehmet Akif Ersoy'un kendisinin yaşamış olduğu ortamı görmekten de büyük mutluluk duyduk." dedi.

Gezi kapsamında katılımcılar, Kastamonu ve Balıkesir'i de ziyaret edecek.

- ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mehmet Akif Ersoy Atölyesi Kursiyerleri İstiklal Marşı'nın Yazıldığı Taceddin Dergahı'nı Gezdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement