Meram'da İstiklal Marşı'nı En İyi Okuma Yarışması Sonuçlandı - Son Dakika
Yerel

Meram'da İstiklal Marşı'nı En İyi Okuma Yarışması Sonuçlandı

Meram\'da İstiklal Marşı\'nı En İyi Okuma Yarışması Sonuçlandı

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından ilçedeki ilköğretim okulları ve liseler arasında düzenlenen İstiklal Marşı'nı güzel okuma yarışması sonuçlandı.

11.03.2012 13:31

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından ilçedeki ilköğretim okulları ve liseler arasında düzenlenen İstiklal Marşı'nı güzel okuma yarışması sonuçlandı.

İstiklal Marşı'nın TBMM tarafından Milli Marş olarak kabul edilişinin 91. yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma etkinlikleri çerçevesinde Meram Belediyesi, Meram İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Meram İlçe İzci Kurulu tarafından düzenlenen İstiklal Marşı'nı Güzel Okuma Yarışması'nda dereceye giren öğrenciler, Konevi Kültür Merkezi'nde düzenlenen programla belirlendi. Meram'daki liseler ile ilköğretim birinci ve ikinci kademe öğrencilerinin katıldığı yarışmada okullarında birinci seçilen öğrenciler dereceye girebilmek için jüri önünde İstiklal Marşı'nı güzel bir şekilde okumak için büyük çaba gösterdi. Yapılan değerlendirme sonunda liseler kategorisinde Osman Ataseven, ilköğretim 1. kademede Esma Ateş, ilköğretim 2. kademede ise Ali Rıza Yanar birinci oldu. Yarışmada birinci olan öğrencilere IPad, ikincilere dizüstü bilgisayar, üçüncülere ise dijital fotoğraf makinesi hediye edilecek. Ayrıca dereceye giren öğrenciler ve rehber öğretmenleri, düzenlenecek gezi ile Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşı'nı yazdığı Ankara'daki Tacettin Dergahı'na götürülecek.

Yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri, İstiklal Marşı'nın TBMM tarafından Milli Marş olarak kabul edilişinin 91. yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma etkinlikleri çerçevesinde 13 Mart 2012 Salı günü düzenlenecek olan programda verilecek. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Meram'da İstiklal Marşı'nı En İyi Okuma Yarışması Sonuçlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement